Joensuun enolaiset protestoivat nuohouksesta

Joensuun Enossa kaikki kiinteistöjen omistajat eivät ole päästäneet piirinuohoojaa tulisijojen kimppuun. Paikkakunnalla vuosikymmeniä nuohoojana toiminut mies jäi työttömäksi, koska hänellä ei ollut vaadittavaa ammattitutkintoa. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos on lähettämässä muistutuskirjeen nuohouksen laiminlyönnistä niille, jotka eivät ole antaneet piirinuohoojan tehdä työtään.

nuohous

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos patistaa enolaisia hoitamaan kiinteistöjensä nuohouksen lain mukaiseen kuntoon. Joensuun Enossa on tapauksia, joissa lakisääteistä, nuohoojan ammattitutkinnon suorittanutta piirinuohoojaa ei ole päästetty tekemään työtään.

Osa asukkaista on käyttänyt työssä henkilöä, jolla ei ole lain määräämää tutkintoa ja joka ei työskentele piirinuohoojan palveluksessa. Näin tehty työ ei korvaa lakisääteistä nuohousta.

Pelastuslaitos lähettää muistutuskirjeen kiinteistöille, joihin piirinuohoojaa ei ole päästetty, ja joissa rikotaan lakia. Vielä ei ole tiedossa, kuinka monta noottia on lähdössä matkaan. Pelastuslaitos seuraa tilannetta muun muassa palotarkastuksilla, ja äärimmäisissä tapauksissa turvaudutaan uhkasakkoihin.

Joensuun Enossa ilman ammattitutkintoa vuosikymmeniä työskennellyt nuohooja jäi työttömäksi. Valtuustokyselyssä hänen asemaansa puolusti liki tuhat ihmistä. Asiaan liittyvät koukerot ovat myös ksäittelyssä Itä-Suomen hallinto-oikeudessa.