1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Intiassa romahtaneen talon raunioista löydetty jo 20 kuollutta

Noin 30:n pelätään olevan yhä loukussa. Pelastustyöt jatkuvat kolmatta päivää 40 asteen helteessä.

Intiassa lauantaina sortuneen kerrostalon raunioista on löydetty jo 20 kuollutta, ja pelastustyöntekijät etsivät yhä noin 30:tä ihmistä, Tamil Nadun osavaltion poliisi kertoi uutistoimisto AFP:lle.

23 ihmistä on saatu pelastettua 11-kerroksisen, vasta rakenteilla olleen asuintalon raunioista hengissä, poliisin edustaja Karuna Sagar kertoi.

– Noin 30 saattaa olla vielä loukussa, mutta tarkkaa lukua ei tiedetä, Sagar sanoi AFP:lle.

Pelastustyöntekijöiden johtaja TS Sridhar kertoi NDTV-kanavalle, että raunioista on maanantaina edelleen kuulunut eloonjääneiden ääniä. Lämpötila eteläisen Chennain kaupungin liepeillä sijaitsevalla onnettomuuspaikalla on noin 40 astetta, minkä pelätään uuvuttavan pelastusta odottavat.

Sagarin mukaan kuusi henkilöä on pidätetty romahduksen takia: kerrostalon rakennuttaja ja hänen poikansa, rakennuksen arkkitehti ja kolme muuta rakentamista valvonutta henkilöä.

Tamil Nadun osavaltion pääministeri Jayalalithaa Jayaram sanoi, että työmaalla ei ilmeisesti ollut seurattu tehtyjä rakennuspiirustuksia.

– Suunnitelmissa, jotka toimitettiin hyväksyttäväksi, ei ollut mitään vikaa, mutta rakentajat eivät noudattaneet niitä, hän sanoi toimittajille.

– On liian aikaista sanoa, mikä tarkalleen ottaen meni pieleen, mutta talossa vaikuttaa olleen vakavia rakenteellisia vikoja.