Sipilä kiittelee hallituksen biotalousstrategiaa

Arvostelua Sipilä jakaa myöhäisestä heräämisestä tukemaan biotaloutta.

politiikka
Juha Sipilä
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

- Hienoa, että kokoomuskin noteeraa viimein biotalouden mahdollisuudet nyt kun vaaleihin on aikaa yhdeksän kuukautta, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kirjoittaa blogissaan.

Sipilä viittaa Ylen eiliseen uutiseen, jossa kerrottiin kokoomuksen edistävän voimakkaasti hallituksen keväällä julkistamaa biotalousstrategiaa, jonka tavoitteena on muun muassa luoda 100 000 työpaikkaa vuoteen 2025 mennessä.

Sipilä muistuttaa kuitenkin, että keskusta on nostanut biotalouden edistämisen esiin useaan kertaan ja ollut jo aikaisemmin kuluneella vaalikaudella halukas tekemään siinä yhteistyötä yli hallitus - oppositiorajojen, mutta ei ole saanut vastakaikua.

- Päinvastoin hallituksen politiikka on johtanut kivihiilen käytön kasvamiseen ja kotimaisten biopolttoaineiden käytön vähenemiseen, Sipilä kirjoittaa.

Sipilä neuvoo hallitusta palauttamaan ensimmäiseksi turpeen verotuksen samaan asemaan kuin se oli Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen aikana. Tämä korjaisi Sipilän mukaan myös puuhakkeen asemaa ja saisi vauhtia kotimaisiin polttoaineisiin pohjautuviin investointeihin.