Jorma Ollila osakkaaksi amerikkalaiseen finanssipalveluyritykseen

Tällä hetkellä Nokian entinen toimitusjohtaja toimii öljy-yhtiö Shellin ja teräsyhtiö Outokummun hallitusten puheenjohtajana.

talous
Jorma Ollila
Jorma Ollila.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Teknologiayhtiö Nokian entinen toimitusjohtaja Jorma Ollilla on nimitetty amerikkalaisen Perella Weinberg -finanssipalveluyrityksen osakkaaksi.

Perella Weinberg on itsenäinen, globaalisti toimiva yritys, joka neuvoo muun muassa erilaisissa yritysjärjestelyissä ja sijoitusvaihtoehtojen löytämisessä. Se on perustettu vuonna 2006.

Perella Weinbergin toimitusjohtajan Joseph Perellan mukaan Ollila tuo yritykseen kansainvälistä näkökulmaa. Ollilan on määrä toimia Perella Weinbergin ja sen asiakkaiden neuvonantajana etenkin Euroopassa.

Tällä hetkellä Ollila on öljy-yhtiö Shellin ja teräsyhtiö Outokummun hallitusten puheenjohtaja. Spekulaatiot Ollillan seuraavasta siirrosta alkoivat sen jälkeen, kun Shell ilmoitti, että se etsii uutta hallituksen puheenjohtajaa

Puheenjohtajan vaihto liittyy brittiläiseen hyvän hallintotavan koodiin: puheenjohtajan vaihtoa pitää pohtia siinä vaiheessa, kun sama henkilö on toiminut hallituksen puheenjohtajana yhdeksän vuotta. 63-vuotiaalla Ollilla tuo raja tulee vastaan.

Suomessa Ollilan nimityksestä kertoi Kauppalehti.

Lähteet: Reuters