1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Matkakortit ja -liput

Joukkoliikenne Joensuussa uuteen aikaan

Joensuun seudun linja-autoreitit, aikataulut ja liput uudistuvat. Heinäkuun alusta alkaen katukuvasta ei enää löydy Lehtosen liikenteen tuttuja busseja, liikennöintiä jatkavat Linja-Karjalan ja Savo-Karjalan Linjan autot. Lippujen hinnat vaihtuvat vyöhykepohjaisiksi uuden lippu- ja maksujärjestelmän myötä.

Savo-Karjalan linjan bussit huristavat Joensuun kantakaupungissa. Kuva: Esa Pietarinen / Yle

Joensuun alueella ei enää kannata odotella Lehtosen liikenteen tuttuja keltasävyisiä linja-autoja. Kilpailutuksen myötä liikennöitsijät vaihtuivat, ja ainakin seuraavan viiden vuoden ajan Savo-Karjalan Linjan ja Linja-Karjalan autot antavat kyytiä Joensuun alueella.

Uudistus on muotoillut hieman uuteen uskoon myös ajoreittejä ja pysäkkien paikkoja, joita voi tutkia tarkemmin Joensuun kaupungin nettisivustolta. Nettisivulta voi tarkastaa myös ajantasaisen aikataulun kullekin reitille.

– Kesän kuumin hitti on yllättäen ollut uusien reittien aikatauluvihkonen. Se pääsi jo kertaalleen loppumaankin, mutta nyt aikatauluja voi jälleen noutaa Carelicumista, kertoo joukkoliikennelogistikko Marja-Leena Inkinen-Remes.

Kertalippuja myydään linja-autoissa käteisellä, uuden maksujärjestelmän mukainen matkakortti on hankittava Carelicumista, ja seutu- ja maakuntalippu, sekä KELA:n koulumatkatukikiortin ensimmäinen hankinta on edelleen tehtävä Matkahuollosta.

Uusi, valtakunnalliseksi rakentuva Waltti-matkalippu otetaan Joensuussa käyttöön lokakuun alussa, joten loppuvuoden ajan linja-automatkustajien on syytä varautua pienoiseen muutokseen. Ajantasaista tietoa löytyy osoitteesta joensuu.fi/joukkoliikenne