1. yle.fi
  2. Uutiset

Ahneen kuoriaisen kamppailu siitepölyaarteesta suojärvellä - katso video

Siitepölyherkkuihin mieltynyt kuoriainen upposi herkkuihin renkolaisella soisella järvellä, mutta pelastui kun jätti muutaman makupalan nauttimatta.

ilmiöt
Koppakuoriainen siitepölylatalla

Angervon ja suopursun siitepölyihin addiktoitunut kuoriainen lenteli ja sukelteli alkukesästä renkolaisella soisella järvellä pettävälle siitepölylautalle. Lähes kahvikupin kokoinen mustahko siivekäs pöristeli alkukesän lämmössä siitepölykylpyyn. Se otti rohkean syöksyn aarteelleen, mutta upposikin hyllyvään alustaan kuin lusikka hunajaan. Raskaat siivet painoivat elukkaa ja sen jalat upposivat ja polkivat vettä ja siitepölyä, eivätkä tavoittaneet kiinteää alustaa millään.

Kuoriaisen elo voi olla joskus lyhyt joskus pitkä. Kun herkkupöytä tarjoutuu, siihen uppoaa, ja siihen jää koukkuun. Herkuttelijankin on silti noustava aikanaan pidoista. Kaikki kuoriaisen voimansa ponnistaen Geotrupes koppis pääsi viimein kovalle alustalle renkolaisella suojärvellä.

Ahneus karisi koppiksesta, se otti suunnan kiinteälle maalle. Pälkähästä päästyään Geotrupes sukuun kuuluva suurkuoriainen levitti siipensä ja pöristeli taas ilmassa.

Lue seuraavaksi