General Motors kutsuu taas miljoonia autoja korjattavaksi

Yhtiö on tänä vuonna kutsunut vian vuoksi korjattavaksi jo yli 28 miljoonaa autoa.

Ulkomaat

Yhdysvaltalainen autonvalmistaja General Motors on kutsunut jälleen valtavan määrän autoja korjattavaksi virtalukon vian vuoksi. Tuorein kutsu koskee 8,4 miljoonaa autoa, joista 7,6 miljoonaa Yhdysvalloissa. Autot on valmistettu vuosina 1997–2014.

Yhtiön mukaan sen tietoon on tullut kolme kuolemantapausta, jotka liittyvät nyt korjattaviksi kutsuttuihin autoihin. Yhtiön mukaan ei kuitenkaan ole todisteita siitä, että virtalukon vika olisi varmasti aiheuttanut onnettomuudet.

GM on joutunut jo aiemmin kutsumaan korjaukseen miljoonia autoja virtalukon vian vuoksi. Yhteensä korjauskutsu on lähetetty tänä vuonna jo yli 28 miljoonalle autonomistajalle.

GM:n kesäkuun alussa julkaiseman raportin mukaan aiemmin tiedossa olleet virtalukon viat ovat aiheuttaneet yli 50 onnettomuutta, joissa on kuollut 13 ihmistä. Virtalukon pettäminen kesken ajon on saattanut aiheuttaa ongelmia jarruille ja ohjaustehostimelle. Auton turvatyynyt ovat saattaneet jäädä törmäystilanteissa laukeamatta.

Yhtiöltä vei yli kymmenen vuotta ennen kuin se myönsi autojen virtalukoissa piilleet viat ja ryhtyi kutsumaan autoja korjattavaksi. GM on vakuuttanut, ettei syynä ollut ongelman piilottelu, vaan epäpätevyys.

Lähteet: AP, AFP