Salmisaaressa valmistaudutaan pelletin polttoon – siilot pian pystyssä

Salmisaaren voimalan alueelle nousee tällä viikolla kaksi isoa pellettisiiloa. Siilot ennakoivat Helsingin Energian suunnitelmaa aloittaa pelletin poltto kivihiilen joukossa tämän vuoden lopusta alkaen.

Kotimaa
laiva saapuu satamaan kyydissään pellettisiilo
Helsingin Energia

Helsingin Energia valmistautuu pelletin polton aloittamiseen Salmisaaren voimalaitoksessa. Kahden ison pellettisiilon osat ovat saapuneet perille ja niiden kokoaminen on aloitettu.

Jopa 35 tonnia painavat osat nostetaan siilorakennuksen päälle yksitellen. Kumpaankin pellettisiiloon mahtuu tuhat kuutiota pellettiä ja niiden katto nousee yli 20 metrin korkeuteen.

Voimalaitosalueen keskelle rakennetaan parhaillaan myös vastaanottorakennusta sekä pelletin annosteluun käytettäviä kuljettimia.

Salmisaaren voimalaitoksessa ryhdytään polttamaan puupellettiä kivihiilen joukossa 5-7 prosentin osuudella kuluvan vuoden lopussa, kommentoi projektipäällikkö Teemu Niemi.

Rinnakkaiskäytön aikana pellettiä kuljetetaan voimalalle noin kuusi rekkalastia päivittäin.

Tavoitteena päästöjen pienentäminen

Samanlaista järjestelmää kaavaillaan myös Hanasaaren voimalaan. Pelletin ja kivihiilen rinnakkaispoltto on yksi osa Helsingin Energia toimenpiteistä, joilla pyritään vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä.

Helsingin kaupunginvaltuusto päättää ensi vuonna Helsingin Energian kehitysohjelman investoinneista.

Päävaihtoehtoina on kasvattaa pellettiosuus 40 prosenttiin Hanasaaren ja Salmisaaren voimalaitoksissa tai rakentaa Vuosaareen uusi monipolttoainevoimalaitos, joka käyttäisi pääpolttoaineenaan haketta.