Lapset oppivat vikkelästi uimaan kylmässä luonnonvedessä

Kylmyys ei tunnu missään, kun vesileikit houkuttavat lapsia. Säästä riippumatta uimakoululaiset pulahtavat hyytävään veteen riemunkiljahdusten saattelemana. Opettajan mukaan lapset oppivat nopeasti uimaan haastavissa olosuhteissa.

Kotimaa
uimakoululaisia meressä
Matti Kauvo / Yle

– Hiukan on kylmää vettä, mutta i-hippaa on kiva pelata. Ja sukeltaminen on ihan parasta, kertovat Eurajoella 15-asteisessa merivedessä pulikoivat lapset.

Uimakoulua ohjaavan Merita Konton mukaan sukeltaminen kuuluu uimakoulun ehdottomiin suosikkeihin. Lisäksi Eurajoella opetellaan tänä kesänä ainakin koira- ja sammakkouintia.

– Lapset oppivat nopeasti uimaan, kunhan yritystä riittää. Onhan tämä luonnonvedessä opettelu aika haastavaa, mutta mielestäni on hyvä, että lapset tottuvat siihen. Esimerkiksi mökkireissuilla lasten pitää kuitenkin pärjätä aalloissa ja kylmässä vedessä, Kontto toteaa.

Kalasta maisteriksi

Osa lapsista saa ensimmäisen kosketuksensa meriveteen uimakoulussa. Toisille tyrskyt ovat tulleet tutuiksi jo useammalta kesältä.

– Olen käynyt täällä joka kesä. Nytkin tulin suorittamaan merkkejä. Kalan ja merenneidon olen jo suorittanut. Tänä kesänä aion suorittaa kandin ja ensi kesänä varmaan maisterin, kertoo hieman vanhempi uimakoululainen.