Intialainen poliitikko uhkaili poliittisten vastustajiensa sukulaisia raiskauksilla – vaaditaan eroamaan

Intian parlamentin jäsenen raiskauspuheet tallentuivat videolle. Poliitikon kommentit on tuomittu laajasti Intiassa. Eri tahot vaativat häntä jättämään tehtävänsä.

Ulkomaat

Intian parlamentin alahuoneen jäsen Tapas Pal on uhkaillut poliittisten vastustajiensa sukulaisia raiskauksilla. Pal esitti uhkauksensa puhuessaan kannattajilleen toukokuussa.

Joku puheen kuulijoista kuvasi uhkaukset videolle älypuhelimellaan. Video päätyi intialaisten uutiskanavien haltuun ja ne esittivät tallennetta maanantaina televisiossa.

Tallenteella kuuluu selvästi, kuinka Trinamool Congress -puoluetta edustava Pal kehuskelee kyvyllään määrätä hyökkäyksiä vasemmistolaisia vastustajiaan kohtaan.

Pal uhoaa videolla, että jos CPIM:n (Communist Party of India-Marxist) miehet koskevat Trinamool Congressin työntekijöihin tai heidän perheenjäseniinsä, niin hän käskee kätyrinsä raiskaamaan kommunistien sukulaisnaisia.

Oma puolue tuomitsi puheet

Palin kommentit on tuomittu laajasti Intiassa. Myös Palin oma puolue irtisanoutui hänen puheistaan. Trinamool Congress on neljänneksi suurin puolue Intian parlamentissa. Sen kannatus keskittyy Länsi-Bengalin osavaltioon.

– Emme tue millään tavalla sitä, mitä hän sanoi, puolueen tiedottaja Derek O'Brien sanoi toimittajille.

Pal yritti rajoittaa aiheuttamaansa kohua väittämällä, että hänen puhettaan on siteerattu väärin. Hän myös kieltäytyi pyytämästä anteeksi kielenkäyttöään.

– En koskaan sanonut raiskaus. Sanoin ryöstö. Sanoin, että heidän pitäisi ryöstää kaikki nämä ihmiset ja paikat, mukaanlukien naiset ja vanhukset, Pal puolusteli uutiskanava CNN-IBN:lle.

Jopa Palin vaimo Nandini liittyi arvostelijoiden kuoroon ja tuomitsi miehensä puheet.

– Tunnen oloni kamalaksi. Mitä tahansa hän sanoikin, niin se ei ollut sopivaa parlamentin jäsenelle, Nandini sanoi toimittajille Kolkatassa.

The Times of India -sanomalehden mukaan Nandini pyysi myös anteeksi miehensä puolesta.

Palia vaaditaan eroamaan

Naisten oikeuksia puolustavan Kansallisen naisten komission mukaan Palin asema on kestämätön.

– Hänen pitäisi jättää tehtävänsä. Tämä on hyvin valitettava lausunto. Länsi-Bengalin pääministeri Mamata Banerjeen pitäisi ryhtyä toimiin häntä vastaan. Hänet pitäisi hyllyttää, komission puheenjohtaja Mamata Sharma vaati.

Kommunistijohtaja Brinda Karat totesi toimittajille, että Palin kommentteja ei voi hyväksyä. Myös hänen mielestään Pal pitäisi poistaa parlamentista.

Tapas Pal oli ennen poliittista uraansa matalan tason elokuvatähti Kolkatan elokuvateollisuudessa.

Lähteet: AFP