Hiihtonuoret leireilevät Rovaniemellä

Rovaniemellä on käynnissä nuorten huippuhiihtäjien harjoitusleiri. Lapin urheiluopistolle on kerääntynyt lähes 60 nuorta harjoittelemaan suomalaisten maajoukkuehiihtäjien opastuksella. Nuorille jakavat omakohtaisia neuvoja muun muassa Sami Jauhojärvi ja Aino-Kaisa Saarinen.

urheilu
Nuoria hiihtäjiä harjoitusleirillä
Jyri Tynkkynen / Yle

Lapin Urheiluopistolla on käynnissä hiihtoleiri 12-16-vuotiaille hiihtäjille. Tulevien tähtihiihtäjien harjoitusta on kirittämässä ammattivalmentajien lisäksi myös joukko nykyisiä hiihtotähtiä, esimerkiksi Aino-Kaisa Saarinen.

– Nuorten ja lasten kanssa on mukavaa, kun niistä saa itsekin virtaa. Totta kai Rovaniemellä on hyvät olosuhteet käydä meikäläisen itsekin treenaamassa, kun rullamaastoa ja mäkeä löytyy.

Nuorten XcChallenge-harjoitusleirillä (siirryt toiseen palveluun) on mukana kovia hiihtäjälupauksia, mutta kova on ohjelmakin: juoksua ja juoksutekniikkaa, lihaskestävyysharjoituksia ja tietenkin hiihdon lajitekniikkaa rullasuksilla.

Mukana harjoittelemassa on muiden muassa kouvolalainen Oona Sydänmaa.

– Täällä on tosi hyvät maastot, hyvää valmennusta ja hyvää treeniseuraa. Kuuluisat valmentajat ei vaikuttanut siihen, että halusin tulla tänne, mutta se on plussaa.