Rippikouluissa kannustetaan älypuhelinten käyttöön – #ripari2014 -tunnisteesta hitti

Rippikoulut näkyvät tänä vuonna Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Riparilaiset ja rippukoulutyöntekijät päivittävät kuulumisia ja kuvia #ripari2014-tunnisteella.

internet
Puhelin takataskussa.
Juha-Pekka Inkinen / Yle

Tänä kesänä rippikoululaiset, isoset ja leirityöntekijät päivittävät sosiaaliseen mediaan kuulumisia ja kuvia rippikoulusta aihetunnisteella #ripari2014.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan rippikoulukuulumisten päivittäminen on suosittua etenkin Twitterissä ja Instagramissa.

– Jo heti ensimmäisenä päivänä #ripari2014 sai noin 100 kuvapäivitystä Twitterissä. Nyt tulee yleensä 70 twiittiä päivässä, nuorisotyönohjaaja Juha Hakala kertoo.

Sosiaalisessa mediassa käytettävä #Ripari2014 keksittiin Punkaharjun seurakunnassa.

– Some on nuorten arkipäivää, joten meidän täytyy mennä sinne, missä nuoret ovat. Suomessa on kesän ajan joka puolella rippikouluja, joten mietimme, että olisi mukavaa saada kuulumisia myös muualta Suomesta, Punkaharjun seurakunnan kappalainen Marjaana Härkönen sanoo.

Älypuhelimet hyötykäyttöön kiellon sijaan

Punkaharjun seurakunnan Marjaana Härkönen vertaa kännyköiden käytön sallimista luvattomiin yövierailuihin.

– Aikaisemmin leiriläisten kavereita kävi luvattomilla yövierailuilla rippikoulussa, nyt meillä on vierailupäivä, jolloin kaverit saavat tulla käymään. Sama pätee puhelimien kanssa, ne on järkevämpää ottaa osaksi rippikoulua kun kieltää täysin, Härkönen kertoo.

Mikkelin piispakin twiittaa rippikoulukuulumisia

Twitter on suosittu etenkin rippikoulujen työntekijöiden keskuudessa. Isoset ja rippikoululaiset ovat aktiivisimpia Instagramissa, jossa riparitunnisteella on jaettu etenkin selfieitä ja kaverikuvia.

Kirkon työntekijät taas suosivat kuvissaan enimmäkseen maisemia ja rippikouluissa aikaansaatuja töitä.

Myös rippikoulupapit ovat innostuneet ottamaan selfieitä konfirmaatiokirkoissa. Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan esimerkiksi Mikkelin piispa Seppo Häkkinen on twiitannut #ripari2014-tunnisteella.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.