Palomestari pyöräilee hilpeästi turvallisuutta Vanhaan Raumaan

Puutalokaupungin sokkeloisilla kujilla polkupyörä on palotarkastajan paras kulkuväline. Vanhassa Raumassa pyöräilevän Mirva Torvisen palotarkastusmatkoilla on vanhan kotimaisen elokuvan tunnelmaa. Punainen virka-ajokki herättää hilpeyttä ja ihastusta.

Kotimaa
Palomestari Mirva Torvinen pyöräilee Vanhan Rauman kadulla
Kati Rantala / Yle

Punaiseksi maalattu armeijan vanha polkupyörä viilettää pitkin Vanhan Rauman kapeita kujia. Palotarkastuksia tekevän palomestari Mirva Torvisen työpäivä kuluu historiallisessa puutalosokkelossa.

– Kesäaikaan on kiva tehdä tänne palotarkastuksia. Tämä on niin kaunis paikka, niin mikäs täällä on huristella pyörän kanssa, Torvinen toteaa.

Jotenkin tuli sellainen suomifilmi-olo, kun univormupukuinen nainen tuli upean polkupyörän kanssa pihaan.

Vanhan Rauman asukas Hanna Käkönen

Palomestarin kalusto tuo hymyn huulille niin ohikulkijoille kuin asiakkaillekin.

– Jotenkin tuli sellainen suomifilmiolo, kun univormupukuinen nainen tuli upean polkupyörän kanssa pihaan. Siitä tuli hyvin kesäinen hyvä fiilis, naurahtaa Vanhan Rauman asukas Hanna Käkönen.

Punainen polkupyörä on Rauman paloaseman yhteiskäytössä, mutta Mirva Torvinen omii sen aina Vanhan Rauman tarkastuskierrokselle.

– Vanhassa Raumassa ei paljon autojen kanssa viitsi liikkua kapeiden kujien ja yksisuuntaisten vuoksi. Pyörä on oikein näppärä menopeli tänne.

Ämpäri turvaa grillibileet

Vaikka Vanhan rauman pihat eivät ole koolla pilattu, osaavat asukkaat nauttia kesästä turvallisesti

– Kaikki asukkaat ovat hyvin ottaneet huomioon avotulen käsittelyn. Pallogrillien alle on hyvin laitettu tiiliä ja savustuspöntöt pidetään kaukana seinistä, Torvinen kehuu.

Kesälomakuukaudet ovat rentoutumisen aikaa, johon kuuluvat myös nuotiot ja grillit. Palomestari muistuttaakin, että perusasiat huomioonottamalla lomasta saa parhaat asiat irti.

– Otetaan se vesiämpäri siihen pallogrillin viereen niin saadaan siitä alkusammutuskalustoa tarvittaessa.