Merirosvolaivan matka pysähtyi Turkuun – poliisi takavarikoi aluksen

Viime sunnuntaina Kokkolasta Tallinnaa kohti lähteneen Pirate-merirosvoaluksen matka on pysähtynyt Turun satamaan. Turun poliisi takavarikoi laivan välittömästi. Takavarikointi liittyy aluksen entisen omistajan talousrikosepäilyihin.

Kuva: Esa Töykkälä / Yle

Pirate-merirosvoalus aloitti viime sunnuntaina matkansa kohti Tallinnaa. Alus ei kuitenkaan päässyt perille asti, sillä hinaaja-alus Kemi 1 sai eilen tiistaina puhelinsoiton, että Piraten on saavuttava Turun satamaan. Kokkolan poliisi oli lähettänyt Turkuun virka-apupyynnön laivan takavarikoimisesta.

Laiva saapui Turun satamaan eilen kello kuuden aikaan illalla. Poliisi otti aluksen välittömästi haltuunsa. Takavarikko liittyy aluksen entisen omistajan talousrikosepäilyihin.

– Itse hinaus sujui erinomaisesti. Ennen kuin aloitimme hinauksen, ei entisellä omistajalla pitänyt olla epäselvyyttä laivan siirtämisen suhteen. Matkan varrella tämä on nyt kuitenkin muuttunut, Kemi 1 -aluksen omistavan Idäntie Ky:n toimitusjohtaja Erik Nylund kertoo.

Nylund epäilee takavarikon kestävän pitkälle syksyyn saakka, mikä hänen mukaansa tietää isoja tappioita uutta laivaansa Tallinnassa odottavalle omistajalle.

Pohjanmaan poliisi ei kommentoi takavarikkoa tai vangittua liikemiestä koskevia asioita millään tavoin, vangitsemisoikeudenkäyntikin käytiin suljettujen ovien takana torstaina.

– Esitutkinta on vielä täysin kesken ja meillä on asiaan liittyviä kuulusteluja paljon tekemättä, sanoo tutkinnanjohtaja Kristiina Boholm.