1. yle.fi
  2. Uutiset

Muuramen koululaiset voittivat nanoteknologiakilpailun

Muuramen Nisulanmäen koulun NanoScience-kerho osallistui Euroopan laajuiseen Distilled Nanoideas -kilpailuun omalla Youtube-videollaan ja voitti yläkouluikäisten sarjan.

nanotekniikka
Muuramen yläkoululaiset kokeellisen työn kimpussa.
Kuvassa meneillään kokeellinen nanOpinion työ: kontroloitu lääkeaineen kuljetus ja annostelu (Controlled Drug Delivery).

Muuramen Nisulanmäen yläkoulun oppilaat ovat voittaneet Euroopan laajuisen nanoteknologiakilpailun Brysselissä. Kilpailussa oli tarkoitus taiteen avulla esittää visio maailmaa mullistavasta nanoteknologiasta.

Muuramelaisten video (siirryt toiseen palveluun) kertoo leikkisällä tavalla kehitteillä olevasta syöpälääkkeestä (targeted anti-cancer drug), joka tunnistaa syöpäsolut terveiden solujen joukosta.

NanoScience-kerhon opettaja Marjaana Myllylä uskoo voiton antavan oppilaille rutkasti itseluottamusta.

- He tekivät hurjasti töitä ja laittoivat itsensä täysillä likoon. Hienoa, että oppilaani saivat kokemuksen, että kova työnteko kannattaa ja palkitaan.

Myös kilpailun järjestäneen nanOpinion-hankkeen Suomen koordinaattorina toimiva Jukka Rahkonen on muuramelaisten voitosta innoissaan.

- Mahtavaa, että voitto tuli Suomeen! Muuramelaiset voivat olla todella ylpeitä voitostaan.

Kilpailuun osallistui yhteensä 117 työtä ympäri Eurooppaa. Nisulanmäen koulu saa kilpailusta palkinnoksi arvokkaan nanoteknologian tutkimusvälineistön.

Lue seuraavaksi