1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Kylmä kesä lennätti myös kainuulaiset etelän lämpöön

Kylmä kesä on siivittänyt ulkomaanmatkojen kauppaa myös Kainuussa. Äkkilähdöt ja matkat esimerkiksi Pärnuun ja Riikaan ovat kiinnostaneet, kerrotaan Pohjolan Matkoilta Kajaanista. Kesä on tavallisestikin hieman erilaista myyntiaikaa matkatoimistoissa kuin talvi.

Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Etelänmatkat ovat olleet buukattuja täyteen, kun suomalaiset ovat paenneet kylmää kesää. Myös Pohjolan Matkoilla Kajaanissa kauppa on käynyt kylmänä alkukesänä.

– Kun sää on meillä huono, niin silloin halutaan lämpimään. Jos täällä paistaa aurinko voi olla, että käytetään hyödyksi oman paikkakunnan rantoja ja tehdään sitten vähän toisenlaisia matkoja, arvioi toimistopäällikkö Riitta Mankinen.

Mankisen mukaan kesä poikkeaa talven rutiineista yleensä muutoinkin.

– Kesällä tehdään nopeita päätöksiä ja valitaan ehkä vähän lyhyempiä matkoja tai lähdetään äkkilähdöllä etelään, kun täällä täytyy kaivaa villatakkia esille. Lomia ei myöskään ehkä suunnitella niin pitkään kuin talviaikana.

Äkkilähdöille ei enää mahdu

Osalle asiakkaista hintakaan ei ole niin merkittävä, kun on päästävä etelän lämpöön.

Kesällä tehdään nopeita päätöksiä ja valitaan ehkä vähän lyhyempiä matkoja tai lähdetään äkkilähdöllä etelään.

Riitta Mankinen

– Joillekin on tärkeää vain, että päästään jonnekin lämpimään, että edes osa loma-ajasta on auringonpaistetta. Mutta kyllä ihmiset tänä päivänä seuraavat, mikä on hintataso, Mankinen selvittää.

Mikäli tänä kesänä aikoo matkustaa etelään, mutta matkaa ei ole vielä varannut, on syytä pitää kiirettä.

– Ihan äkkinäistä äkkilähtöä ei välttämättä enää saa, vaan kyllä se menee tuonne heinäkuun puolenvälin jälkeen, siellä on tällä hetkellä tarjontaa.

Mankisen mukaan myös syyslomaviikon ja ensi talven matkat ovat jo tehneet kauppansa.