Kivivillatehtaan alasajo etenee

Viimeiset irtisanomislaput jaettiin toukokussa. Tällä hetkellä tehtaalla työskentelee noin 150 henkilöä. Tehdas hiljenee täysin vuonna 2016.

Paroc Group
Vuorivillaa Lappeenrannan Parocin tehtaalla.
Yle

Lappeenrannan Parocin tehtaan alasajo etenee suunnitellusti. Irtisanomisia on toteutettu kolmessa aallossa sen jälkeen, kun yt-neuvottelut päättyivät keväällä 2013. Viimeiset irtisanomislaput jaettiin viime toukokuussa, jolloin irtisanottiin yhteensä 17 työtehtävää. Toukokuuhun mennessä suunnitelma oli päättää 116 tehtävää. Todellisuudessa kovien irtisanomisten määrä on ollut noin 70, sillä osa työntekijöistä on eläköitynyt, osa irtisanoutunut ja osa siirtynyt toisiin työtehtäviin talon sisällä. Lisäksi kymmenkunta työtehtävää jatkuu suunniteltua pidempään.

Tällä hetkellä tehtaalla työskentelee noin 150 työntekijää, joiden työt jatkuvat vuoteen 2016 saakka, jolloin tehtaan toiminta lakkaa. Toiminnassa on edelleen toinen tehtaan iso villalinja, osa teknisten eristeiden tuotantoa sekä osa toimihenkilötoiminnoista. Lappeenrannan tehtaan lakkaamisen myötä kaikkiaan 250 työtehtävää on päättynyt tai tulee päättymään vuoden 2016 loppuun mennessä.

Iso isku Lappeenrannalle

Paroc päätti tehtaan alasajosta, sillä tontin vuokraaja Nordklak ei jatkanut tontin vuokrasopimusta.

  • Erittäin vaikea ja valitettava päätös mikä jouduttiin tekemään. Lappeenrannan tehdas on meidän vanhin tehdas. Tehdas on sinänsä kannattava. Ei ollut mitään mahdollisuutta jatkaa kyseisellä tontilla. Ymmärretään toisaalta, että vuokranantajalla on iso taloudellinen intressi tontilla, sanoo Paroc Group Oy:n toimitusjohtaja Kari Lehtinen.

Parocin vuokrasopimus vuokranantaja Nordkalkin kanssa päättyy 2019. Sitä ennen Parocin on tyhjennettävä ja siivottava tonttinsa, mihin kuluu vuosia.
Kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja Nordkalk tarvitsee tontin, sillä Parocin tehdas sijaitsee kalkkikiviesiintymän päällä.

Aiemmin Nordkalk on tarjonnut Parocille tonttia Ihalaisen kaivosalueella Mustolan radan sisäkaarteen puoleisella alueella.