1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pullopostin mysteeri ratkesi: Muumifani ilmoittautui

Tikkukirjaimin raapustettu pulloposti seilasi Porista Luvialle parikymmentä vuotta. Nyt nuori nainen on ilmoittautunut postittajaksi.

Kuva: Marjaana Mitikka

Hanna Maria näki uutisen Luvialta löytyneestä pullopostista toukokuussa. Jokin tuntui tutulta, mutta asia jäi sikseen. Kun hän toistamiseen törmäsi samaan uutiseen ja kuvaan tikkukirjaimin väsätystä viestistä, lamppu syttyi.

– Ei hitsi, tuon on ihan oikeasti pakko olla minun lähettämäni.

Luvialaismökin rannalta löytyi toukokuussa pullo viesteineen. Viestissä luki: "Hei! Olen 9-vuotias tyttö Porista. Nyt on vuosi 1991. Minun nimeni on Aliisa."

Postin löytäjä laittoi viestistä kuvan Facebookiin. Löytäjä toivoi, että Aliisan tuntevat lähettäisivät tälle terveisiä.

Reposaaresta Luvialle

Pullopostin lähettäjä otti Yle Satakuntaan yhteyttä keskiviikkona. Viestissä Hanna Maria kertoi pullopostinsa viehättävän tarinan.

– Nimeni ei ole Aliisa, enkä ole 32 vuotta, enkä ole lähettänyt pullopostia vuonna 1991. Kyseinen pulloposti taitaa kuitenkin olla minun lähettämäni. Olen Hanna ja 27-vuotias.

Postin lähettäjä kertoo laittaneensa viestinsä vesille Porin Reposaaressa.

– Lähetin pullopostin lapsena iskän kanssa. Vuosi oli noin 1994-1995.

Viestiinsä tyttö kirjoitti kuitenkin jo 1991.

- Ajattelin, ettei siinä ole mitään mystistä, jos joku reposaarelainen löytää viestini heti seuraavana päivänä.

Muumien Aliisa ihanteena

Kuva pullopostin viestistä levisi toukokuussa vilkkaasti sosiaalisessa mediassa. Lähettäjää ja Aliisa-nimen taustoja arvuuteltiin.

Pullopostin löytäjä aprikoi mahdollisuutta, että Aliisa-nimi on peräisin Living next door to Alice-kappaleen humoristisesta versiosta. Kappaleessa kysellään alatyyliseen sävyyn, että kuka oikein onkaan Alice. Toiset veikkasivat Aliisan viittaavan muumeihin. Veikkaus osuu oikeaan.

– Muumilaakson tarinoita oli lempiohjelmiani. Ihannoin noitatyttö Aliisaa. Hän oli kapinallinen ja ilkikurinen, mutta myös hyväsydäminen, pullopostin lähettänyt Hanna Maria paljastaa.

Hanna Maria tunnustaa myös viilanneensa ikäänsä vähän ylöspäin.

– Olin aina viihtynyt itseäni vanhempien kanssa. Halusin olla iso tyttö.