Sateista on turha purnata – "Kymmenen astetta ja vesisade on mitä ihanteellisin kesäkeli"

Ylen lukijat keksivät sateisesta alkukesästä pitkän listan hyviä puolia. Kesästä voi nauttia, kunhan vain asennoituu oikein, he muistuttavat.

Osallistu
Sadepäivä
Kare Lehtonen / Yle

Kysyimme Ylen lukijoilta, mitä hyviä puolia sadekesästä voi löytää. Listasta tuli varsin monipuolinen. Vaikka sateisesta säästä on helppo valittaa, moni keksii siitä myös plussia.

– Kymmenen astetta ja vesisade on mitä ihanteellisin kesäkeli. Silloin vanhukset ja eläimetkin jaksavat. Toivotaan, ettei tänä kesänä tule enää enempää helteitä meidän riesaksemme, kirjoittaa nimimerkkiPekka.

Saamme fantastisen sienisadon, pakastin jo koliseekin tyhjyyttään.

Nimimerkki Tatti

– Voi jee, tosi ihanaa kun vettä sataa. Saamme fantastisen sienisadon, pakastin jo koliseekin tyhjyyttään. Kanttarellejä jo onkin, mutta ei kerrota siitä kenellekään, sanoo nimimerkki Tatti.

Moni lukijoista nosti sadekesän plussaksi juuri aikaisen sienisadon ja luonnon säilymisen raikkaan sekä vehreän näköisenä, kun kasvit ovat saaneet runsaasti vettä. Kasvimaata tai kesäkukkiakaan ei tarvitse kastella erikseen.

Pilvisissä päivissä on sekin hyvä puoli, että aurinko ei paljasta jokaista kodin villakoiraa. Siivoamisessa voi siis höllätä, jos kesäpäivät haluaa käyttää muuhun tekemiseen, lukijat huomauttavat.

Sadesäässä parasta on se, ettei ole pakko tehdä mitään erityistä vain hienon sään vuoksi, korostaa nimimerkkiKevyt alku lomalle.

Eipähän tule paineita, että pitäisi tehdä jotain elämyksellistä ulkona upeissa maisemissa ja laittaa siitä kuvia sosiaaliseen mediaan.

Nimimerkki Kevyt alku lomalle

– Eipähän tule paineita, että pitäisi tehdä jotain elämyksellistä ulkona upeissa maisemissa ja laittaa siitä kuvia sosiaaliseen mediaan. Loma alkaa leppoisasti siis levolla, kirjojen lukemisella (sateen ropistessa tunnelma on juuri kohdallaan), sisätilojen pienellä kunnostuksella ja voihan sitä pari MM-jalkapallomatsia yömyöhäänkin katsoa.

Myös astmaatikot kertovat pääsevänsä viileällä ja sateisella ilmalla tavallista helpommalla, kun heinät eivät pölise.

– Kesä on ihanaa, satoi tai paistoi. Juuri eilen istuin verannalla katoksen alla kahvia siemailemassa. Vettä tuli ympärillä ihan kaatamalla, voi sitä lorinaa ja läiskettä, nauttiihan sellaisesta, tiivistää nimimerkki Pihatonttu.