Pori Jazz pakotettu mehukieltoon

Porin Kirjurinluotoon menevän konserttivieraan repussa ei saa edes olla pillimehua tai äidinmaitokorviketta. Festivaali lisää myyntipisteiden tarjontaa.

kulttuuri
Pori Jazzin yleisöä.
Pori Jazzin yleisöä Kirjurinluoto Areenalla heinäkuussa 2011.Katja Halinen / Yle

Anniskelulain kirjaimellinen noudattaminen pakottaa nyt myös Pori Jazz -festivaalin tiukentamaan otettaan reppujen sisällöstä. Omia alkoholijuomia ei alueelle enää saa viedä ja salakuljetusriskin vuoksi kaikki nesteet ovat kiellettyjä.

Pori Jazzin toimistoon on tullut valtava kyselytulva, kun festivaaleille tulevat ihmiset kyselevät uudenlaisten järjestelyjen yksityiskohtia.

Pori Jazzin toimitusjohtaja Juha Miikkulaisenkin puhelin soi jatkuvasti. Saako alueelle tuoda pillimehuja lapsille? Ei saa. Voiko sylivauvalle tuoda äidinmaitokorviketta? Ei voi. Saako alueelle tuoda ruokaa? Ruokaa saa tuoda.

Pori Jazzin kotisivuilla on yksityiskohtaiset ohjeet uusista järjestelyistä. Porteilla on isot narikkakontit, joihin voi jättää tavaroita. Lapsiperheiden pitää poistua anniskelualueilta kello 21. Konserttivieraita kehotetaan ottamaan mukaan henkilöpaperit.

Juha Miikkulainen vakuuttaa, että kiellon vuoksi myyntipisteiden tarjonta on tavallista laajempaa.

Alueella myydään muun muassa äidinmaitokorviketta. Hän muistuttaa, että laajennettujen anniskelualueiden sisällä voi edelleen nauttia piknik-tunnelmasta omalla peitolla.