Pori Jazzin pillimehukohu kiiri jo pääministerin kabinettiin

Uuden käytännön mukaan kaikkien nesteiden tuominen Porin jazzfestivaalin konserttialueelle on kiellettyä. Listalla ovat muun muassa vesi, kahvi ja mehut.

Kotimaa
twitter-viesti
Yle

Pori Jazzin uudet järjestyssäännöt ovat aiheuttaneet valtavan keskusteluryöpyn Ylen nettisivuilla. Kohu muuttuneesta alkoholikäytännöstä on kiirinyt myös pääministerin kabinettiin.

Alkoholin salakuljetusriskin vuoksi kaikkien nesteiden tuominen jazzfestivaalin konserttialueelle on kiellettyä. Listalla ovat muun muassa vesi, kahvi ja mehut. Pori Jazzia on syytetty käytännön vuoksi rahastuksesta. Festivaalin toimitusjohtaja Juha Miikkulainen toteaa, että tiukennukset johtuvat vain lain noudattamisesta.

Torstaina myös pääministerin ministeriryhmän erityisavustaja Juho Romakkaniemi otti kantaa Pori Jazzin muuttuneeseen alkoholikäytäntöön twitterissä.

– Eihän tässä touhussa ole enää mitään järkeä. Ei enää edes pillimehua tai tuttelia festarialueelle. Tämä muutetaan, Romakkaniemi twiittaa.

Muuttuneen pikinik- käytännön taustalla on Valviran viime kesän Jazzien jälkeen lähettämä paimenkirje, missä se muistutti Pori Jazzia alkoholilain sisällöstä. Valviran mukaan laki ei salli poikkeuksia, vaikka Pori Jazzien piknik-käytäntö onkin mahdollistanut omien alkoholijuomien tuomisen alueelle.

Tarkennus: Valviran paimenkirje koski vain omien alkoholijuomien tuomista konserttialueelle. Siinä ei puututtu alkoholittomien nesteiden tuomiseen.