1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kalervo Kummola: En usko, että KHL hajoaa

Jääkiekon KHL-liigasta on vetäytynyt lyhyen ajan sisällä jo kolme joukkuetta. Tsekkiläinen Lev Praha, Moskovan Spartak ja ukrainalainen Donbass Donetsk.

urheilu
Kalervo Kummola.
Kalervo Kummola.Yle

Suomalaisen jääkiekon vahva mies Kalervo Kummola sanoo, sanoo että KHL-joukkueiden irtautumiset liigasta eivät ole mikään suuri yllätys.

– On tiedetty pitkään, että eräät joukkueet elävät yli varojensa. Jos rahoitus loppuu, loppuu koko toiminta. Tässä on varmaan vielä paljon tervehdyttämistä.

– Jonkun laskelman mukaan KHL:ssä on 16 joukkuetta, jotka pärjäävät omillaan. Loppuosa on ollut enemmän tai vähemmän (maakaasu- ja öljykonserni) Gazpromin rahoituksen alla. Jos Gazpromin rahoitus loppuu määrätyssä tilanteessa, sitten loppuu koko toiminta.

Kalervo Kummola arvelee, että muitakin seurajoukkueita voi vielä vetäytyä KHL:stä, mutta tänä kesänä vastaavanlaisia uutisia ei ehkä enää ole tulossa.

– Tämä on nuoren liigan ongelma, kun syntyy liian nopeasti liian paljon seuroja. Sitten sitä tervehdyttämisprosessia eletään seuraavat vuodet.

"NHL KHL:ää muodikkaampi"

Kalervo Kummola ei usko, että koko liiga olisi tuhon tiellä ja romuttuisi.

– En mä sitä usko, mutta jossain vaiheessa voi tietysti olla niin, että syntyy joku venäläisen KHL-pomonkin haaveilema Pan-European League, jossa KHL olisi tavallaan itäinen konferenssi. Ja sitten olisi läntinen konferenssi, joka muodostuisi tulevana syksynä Champions Hockey League -joukkueista.

Viime päivinä on uutisoitu myös pelaajasiirroista KHL:stä länteen NHL:ään. Esimerkiksi suomalaiset Jori Lehterä ja Petri Kontiola vaihtavat liigaa.

Kummola arvelee, että tällä hetkellä suomalaispelaajien keskuudessa NHL on tullut uudestaan KHL:ää muodikkaammaksi. Tosin raha on usein se ratkaisevin tekijä. Kummola uskoo, että KHL:ssä riittää jatkossa venäläisiä pelaajia, mutta myös suomalaisia. Huippupelaajien kiinnostus KHL:ää kohtaan ei siis tule hiipumaan.

Jokerien siirtymistä KHL:ään Kummola kuvaa mielenkiintoiseksi ja rohkeaksi kokeiluksi, joka on katsomisen arvoinen asia. Vasta aikojen kuluessa voidaan arvioida, onko siirto naapuriliigaan ollut virhe.

Lue seuraavaksi