1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ukraina

Ukrainan presidentti uusii sotilasjohtoa

Parlamentti hyväksyi torstaina Valeri Heleteyn nimittämisen puolustusministeriksi. Myös armeijan komentaja vaihtuu.

Ukraina
Petro Porošenko.
Ukrainan presidentti Petro Porošenko.Patrick Hertzog / AFP / Lehtikuva

Ukrainan presidentti Petro Porošenko uusii maan sotilasjohtoa vaihtamalla sekä puolustusministerin että asevoimien komentajan.

Parlamentti hyväksyi torstaina Porošenkon esityksen kenraalieversti Valeri Heleteyn nimittämisestä puolustusministeriksi. Presidentiin ja parlamentin turvallisuusjohtajana toiminut 46-vuotias Heletey seuraa tehtävässä Myhailo Kovalia.

Armeijan uudeksi komentajaksi Porošenko on puolestaan nimittänyt 52-vuotiaan kenraaliluutnantti Viktor Muženkon, jolla on ollut keskeinen rooli operaatiossa Itä-Ukrainan kapinallisia vastaan. Nykyisin tehtävää hoitaa Myhailo Kutsyn.

Porošenkon Itä-Ukrainaan julistama tulitauko päättyi maanantaina ja tiistaina hallitus ilmoitti aloittaneensa uuden operaation kapinallisia vastaan.

Armeijan edustajan Oleksi Dmytraškivskyn mukaan keskiviikon ja torstain välisen yön väkivaltaisuuksissa kuoli yksi sotilas ja haavoittui yhdeksän.

Sotilas kuoli, kun valkoista lippua kantaneet kapinalliset lähestyivät autolla ja avasivat tulen, Dmytraškivsky sanoo. Yhdeksän rajavartijaa puolestaan haavoittui kapinallisten kranaatti-iskussa Luhanskin alueella, hän kertoo.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi