Presidenttiparin viikko käynnistyy pesäpallolla ja kansanmusiikilla

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu puolisonsa Jenni Haukion kanssa maanantaina Kaustisen kansanmusiikkijuhlien avajaisiin. Sitä ennen hän vierailee Haapajärvellä lasten pesäpalloleirillä ja presidentti K.J. Ståhlbergin lapsuudenkodissa.

Kotimaa
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio
Sauli Niinistö ja Jenni HaukioYLE

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö esittää tervehdyksen maanantai-iltana Kaustisen kansanmusiikkijuhlien avajaisissa. Presidenttipari saapuu Kaustiselle Haapajärveltä noin kello 18. Kello 18.30 alkavassa avajaiskonsertissa esiintyvät muun muassa Siepakat ja Siepakat juniorit, Aili & Folks ja vietnamilainen folkloreryhmä Rhade.

Myöhemmin illalla unkarilainen kansantanssiryhmä The Bocskai Folkdance Ensemble & Bürkos Orchestra pitää pääkonserttinsa ja illan päättää Friggin ja Pasi K & Hurmoksen konsertit.

Presidenttiparin Pohjanmaan vierailu alkaa iltapäivällä Haapajärveltä, jossa he vierailevat valtakunnallisella pesäpallon Tenavaleirillä. Presidentti on Tenavaleirin suojelija. Leirille osallistuu 95 joukkuetta, osallistujat ovat 10-12-vuotiaita. Heitä on noin 1 200, lisäksi leirillä tarvitaan pariasataa vetäjää. Haapajärvellä ohjelmassa on myös tutustuminen presidentti K.J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseoon.