1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. bitumi (rakennusaineet, tienpäällysteet)

Päällystystyöt hidastavat liikennettä Vaasassa

Päällystystyöt hidastavat liikennettä tästä päivästä alkaen Vaasassa. Töitä tehdään Yhdystiellä ja valtatie 8:lla, sumppuisin paikka on Kotirannan liittymässä. Päällystystä tehdään iltakuuden jälkeen.

bitumi (rakennusaineet, tienpäällysteet)
Asfalttia ja keskiviivaa.
Antti Haavisto / Yle

Valtatien 8 ja Vaasan Yhdystien päällystystyöt ovat alkaneet. Jyrsintöjä tehdään päivätöinä ja varsinainen päällystys öisin. Työt jatkuvat seuraavat kaksi viikkoa.

Työt saattavat ruuhkauttaa liikennettä etenkin Yhdystien jatkeella, jossa tehdään takuutyönä myös päällystystä ja pintojen jyrsintää. Työtä tehdään Kotirannan kiertoliittymästä Vöyrinkadun liikennevaloristeykseen, Gerbyn risteysalueella ja Vaasan moottoritiellä.

– Täällä on 12 000 ajoneuvon keskivuorokausiliikenne eli kyllä tämä vilkas on. Kiertoteitäkään ei kovin paljon ole, jos ei mennä kaupungin katuverkolle, sanoo ELY-keskuksen tienpidon assistentti Jouko Huhta-Halkola.

– Kotirannan kiertoliittymässä tulee todennäköisesti olemaan se pahin paikka. Jonojakin voi kertyä, vaikka päällystystyö tehdään iltakuuden jälkeen.

Päällystyksen aikana liikenne ohjataan työmaa-alueella yhdelle kaistalle ja nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa. Muuten työmaa-alueen rajoitus on 50 kilometriä tunnissa.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus käyttää maanteiden päällystämiseen ja paikkaamiseen tänä vuonna noin 16 miljoonaa euroa. Päällystettävän tien pituus on yhteensä noin 220 kilometriä, vaikka tarve olisi lähes puolet enemmän.

Lue seuraavaksi