Terve Kuopio -kioski muuttaa kauppakeskus Apajaan elokuussa

Terveyskioski muuttaa Kuopion torin alle kauppakeskus Apajaan elokuun alussa. Terveyskioskin toiminta jää tänään kesätauolle. Ihmiset ovat hakeneet ilman ajanvarausta toimivasta pisteestä etenkin ohjeita ja rokotuksia.

Kuopio
Terveyskioski muuttaa torin alle Kuopio Infon viereen elokuun alussa
Terveyskioski muuttaa torin alle Kuopio Infon viereen elokuun alussaYle / Riikka Nurmi

Terve Kuopio -kioski sulkee ovensa kauppakeskus Aapelissa perjantaina ja toiminta jää kesätauolle. Terveyskioski avaa ovensa uusissa tiloissa Kuopion torin alla kauppakeskus Apajassa elokuun alussa. Jatkossa suuremmat toimitilat mahdollistavat osaltaan toiminnan kehittämisen edelleen. Terveyskioski aikoo panostaa jatkossakin terveysaiheisten teemapäivien pitämiseen ja tarjoaa myös opastusta sähköisten palveluiden käyttämiseen.

Terve Kuopio -kioski tarjoaa apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Asiakas voi mittauttaa pisteessä oman verenpaineensa tai lihas- ja rasvaprosentit. Jos asiakas tarvitsee vaativampaa apua, ohjataan hänet terveyskioskista eteenpäin oikeaan terveydenhuollon toimipisteeseen.

Ihmiset ovat hakeneet ilman ajanvarausta toimivasta terveyspisteestä etenkin etenkin ohjeita ja rokotuksia.

– Ihmiset hakevat meiltä terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ohjeita ja neuvontaa. Myös rokotuspalvelut ovat kiinnostaneet, matkalle lähtijöitä on käynyt paljon meillä rokotettavina, kertoo Hyvinvointikioski-hankkeen projektipäällikkö Tarja Hoffren.

Terveyskioski on asiakkaille ilmainen, eikä sinne vaadita ajanvarausta. Helposti lähestyttävän palvelun arvioidaan vähentäneen osaltaan muun muassa terveyskeskuskäyntejä.

Terve Kuopio -kioskin asiakkaista noin puolet olisi mahdollisesti hakenut apua terveyskeskuksesta, jos helposti lähestyttävää terveyskioskia ei olisi ollut tarjolla.

– Meidän asiakaskyselyissämme noin 53 prosenttia vastaajista ilmoittaa, että olisi mennyt terveyskeskukseen, jos tätä matalan kynnyksen palvelua ei oli ollut tarjolla, Hoffren kertoo.

Terve Kuopio -kioskissa on asioinut vuositasolla noin 10 000 asiakasta. Terveyskioski on toiminut Kuopiossa keväästä 2012 alkaen. Kehittämishankkeena alkanut palvelu jää Kuopion kaupungin pysyväksi toiminnaksi.