Fennovoima neuvottelee maa-alueista Pyhäjoella

Fennovoima ja Pyhäjoen Parhalahden osakaskunta neuvottelevat lähiviikkoina osakaskunnan maa- ja vesialueiden myynnistä ydinvoimayhtiölle. Osakaskunnan alueet ovat viimeiset suuret kohteet, jotka Fennovoima tarvitsee omistukseensa ydinvoimalan rakentamista varten.

Fennovoima
Pyhäjoen Hanhikivi
Timo Sipola / Yle

Fennovoima on tarjonnut Parhalahden osakaskunnan noin 40 hehtaarin maa-alueesta ja yli sadan hehtaarin vesialueista runsaat neljä miljoonaa euroa alueiden omistajille.

Osakaskunnan johtokunnan jäsen Toni Kippola sanoo, että maa-alueiden yli 250:n osakkaan keskuudessa hinnasta ja myynnistä on vielä erimielisyyksiä.

- Kyllä tarjous on ihan reilu. Näkisin, että hinta on sillä tavalla kohdallaan, Kippola arvioi.

- Tietenkin sitä voi vielä vähän viilata, jos sopimukseen päästään.

Kippola kertoo, että osakaskunnan kokous päättää, hyväksytään tarjous vai ei. Myönteinen päätös vaatii kahden kolmasosan hyväksynnän.

- Kyllähän se tiukkaa tekee. Paljon on kiinni siitä, saammeko neuvoteltua niin hyvän sopimuksen, että suurin osa osakkaista voi sen hyväksyä, Kippola sanoo.

Fennovoima on tehnyt Hanhikiven alueella vuokra- ja osto-oikeussopimuksen yli 350 hehtaarin alueista. Pakkolunastuslupaa yhtiö on hakenut neljään alueeseen, joiden yhteispinta-ala on yli sata hehtaaria.