Kohu vaikutti: Pori Jazz peruu mehukiellon

Aiemmasta tiedosta poiketen Pori Jazzin pääkonsertteihin Kirjurinluotoon saa tuoda alkoholittomia juomia. Yle Satakunnan uutisoima mehukielto synnytti sosiaalisessa mediassa valtavan kommenttiryöpyn.

kulttuuri
Piknik-tunnelmaa Porin Jazzeilla.
Piknik-tunnelmaa Porin Jazzeilla.Mari Kunttu / Yle

Pori Jazz on pyörtänyt kiivasta keskustelua herättäneen mehukieltonsa. Aiemmista tiedoista poiketen Pori Jazzin pääkonsertteihin Kirjurinluotoon saa tuoda mukanaan alkoholittomia juomia. Anniskelualueille ei saa viedä mitään nesteitä.

Pori Jazz tiedotti muutoksesta torstaina iltapäivällä. Toimitusjohtaja Juha Miikkulainen sanoo olevansa onnellinen, että järjestelyihin löytyi vielä ratkaisu kalkkiviivoilla yhteisymmärrys viranomaisten kanssa.

– Viranomaisten täsmentynyt ohjeistus on meille helpottava tieto. Koemme, että konsertteihin löydetään nyt aiempia suunnitelmia järkevämpi käytäntö, toteaa Pori Jazzin toimitusjohtaja Juha Miikkulainen.

Pori Jazzin pitkän piknik-perineteen yhdistäminen uusiin järjestyssääntöihin on ollut vaikea yhtälö.

– Kieltojen asettaminen on tuntunut meistä erittäin pahalta. Olemme pyrkineet noudattamaan viranomaisohjeistuksia, mutta samalla olemme kokeneet olevamme asiassa puun ja kuoren välissä.