1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nettiruokakaupat yleistyvät pikkuhiljaa koko maahan

Tällä hetkellä nettimyynti on vielä alle prosentin ruokakaupan kokonaismyynnistä.

Kotimaan uutiset
Nettiruokakaupat yleistyvät pikkuhiljaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.
Ruokakauppa voi olla tänä päivänä tämänkin näköinen. Vaikka nettiruokakauppojen myynti on vielä vähäistä, uskotaan alan hitaaseen kasvuun myös S-ryhmässä ja K-kaupassa. Kuvassa Ruoka.netin etusivu. Yle

Netissä tehtävät ruokaostokset ovat pikkuhiljaa levittäytymässä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Tällä hetkellä nettimyynti on vielä alle prosentin ruokakaupan kokonaismyynnistä.

Maamme laajin nettiruokakauppa Ruoka.net kattaa koko maan saaristoa ja pohjoista Lappia lukuun ottamatta. Vaikka Satakunnasta ja muista maakunnista tulee vasta vähän ruokatilauksia, alan vakaaseen kasvuun uskotaan, vahvistaa Ruoka.netin toimitusjohtaja Jyri Stenberg:

Netissä tapahtuva elintarvikemyynti on erityyppistä kuin vaatteiden tai esineiden.

toimitusjohtaja Jyri Stenberg, Ruoka.net

– Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulee ruokatilauksia nettikauppamme tällä hetkellä noin 50–100 kuukausittain, mutta ostajamäärät kasvavat viikoittain, sanoo Stenberg.

Hänen mukaansa syynä toistaiseksi vähäiseen kaupankäyntiin on se, että vaikka Ruoka.net on toiminut pääkaupunkiseudulla jo yli 15 vuotta, maakuntiin palvelu levisi vasta vuosi sitten. Eli ihmiset eivät vielä tunne palvelua riittävästi. Toinen syy Stenbergin mukaan on se, että ihmisten tottumukset tehdä ostoksia muuttuvat hitaasti.

– Nettikauppahan on ollut jo pitkään kovassa kasvussa, mutta se ei ole heijastunut suoraan ruokapuolelle, koska elintarvikemyynti on erityyppistä kuin vaatteiden tai esineiden.

K-kauppiaiden on tarkoitus laajentaa vielä tämän vuoden aikana nettiteitse tapahtuvaa päivittäistavaramyyntiä pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. S-ryhmässäkin uskotaan, että nettiruokakaupat leviävät lähitulevaisuudessa osaan maakuntien osuuskaupoista.

Lue seuraavaksi