Jyväskylän eteläinen sisääntulo uusiksi – kunhan muu rakentaminen alkaa

Jyväskylän Ruusupuistoon kaavailtu liikenneympyrä selkeyttäisi alueen sekavia liikennejärjestelyjä. Liikenneympyrä on alueen kaavoituksen pohjalla, mutta sen toteuttaminen odottaa alueen muuta rakentamista.

Kiertoliittymä
Havainneukuva Ruusupuistoon kaavaillusta liikenneympyrästä.
Jyväskylän Kaupunki

Jyväskylä aikoo ratkoa keskustan eteläisen pään liikenteen massiivisella kiertoliittymällä. Tällä hetkellä Keskussairaalantien, Hannikaisenkadun ja Vapaudenkadun tienoot ovat liikennejärjestelyiltään sekavat. Alueelle tulee myös liittymä Rantaväylältä Mattilanniemen kohdalta.

Kaupunki on pari vuotta sitten hyväksynyt keskustan liikennesuunnitelman (siirryt toiseen palveluun), jossa Ruusupuiston katujärjestelyjä kehitetään nelihaaraisella kiertoliittymällä. Tällä hetkellä liittymähanke odottaa alueen muuta rakentamista.

– Liikennesuunnitelma on ollut alueen kaavoituksen pohjana. Jos siellä lähtee kiinteistöjä rakentumaan, se tarkoitta melko lailla suoraan sitä, että sitten lähtee myös ympyrän ja risteysalueen suunnittelu käyntiin, sanoo Jyväskylän rakennuttajainsinööri Tapio Koikkalainen.

Liikenneympyrän suunnitelmien arvion mukaan se sujuvoittaisi liikennettä merkittävästi, ja ohjaisi sitä haluttuun suuntaan. Haittapuolena on ympyrän vaatima suuri tila.