Tornitalon rakentamista valmistellaan Kuopiossa – toisi mukanaan jopa 1000 työpaikkaa

Technopolis valmistelee suuren, 16-kerroksisen tornitalon rakentamista Kuopion Savilahteen. Urakkatarjousten jättöaika päättyy perjantaina ja rakennustyöt alkanevat jo syksyllä.

Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Kuopion Savilahteen suunnitellun korkean, 16-kerroksisen tornitalon rakennustyöt aloitetaan todennäköisesti jo ensi syksynä. Yrityksillä on vielä perjantai aikaa jättää hankkeesta urakkatarjouksia.

Technopolis valitsee urakoitsijan ja tekee lopullisen päätöksen tornitalon rakentamisesta elo-syyskuun aikana. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa heti, kun päätös on tehty.

– Jo nyt tornitalon vuokratiloista on kirjoitettu runsaasti esisopimuksia yrityksille, tilat kiinnostavat kyllä, kertoo Technopoliksen johtaja Hannu Eronen.

Kuopion Savilahteen Viestikadulle suunniteltu tornitalo olisi 10 000 neliömetriä. Technopolis suunnittelee samalla Viestikadun nykyisen paikoitustalon laajennusta. Parkkipaikkojen määrä lähes tuplaantuisi hankkeen myötä. Laajennus valmistuisi jo tänä vuonna.

Tornitalon rakentaminen toisi kokonaisuudessaan Kuopioon 800–1000 uutta työpaikkaa. Eronen sanoo, että tarkoitus on kehittää muutenkin koko Savilahden aluetta.

– Kuopion kaupunki on mukana Savilahden kehittämisessä. Nyt alueella käy noin 20 000 opiskelijaa tai työssäkäyvää, tarkoitus olisi nostaa luku 30 000 vuosikymmenen loppuun mennessä. Se tosin edellyttää myös joukkoliikenteen parannusta erityisesti Kuopion rajojen ulkopuolelta.

Jos rakennustyöt päästään aloittamaan syksyllä, tornitalo valmistuu tammikuussa 2016.