Esimies irtisanomisista: "Kyllähän se on raskasta"

Lappeenrannan Parocin tehtaalla työskentelevä Juha Klemi on ollut esimiehenä Parocilla vuodesta 1988. Työtehtäviin on kuulunut myös irtisanomisilmoitusten jakaminen. Varsinaisia irtisanomispäätöksiä Klemi ei ole tehnyt. Keväällä irtisanomislappu osui myös esimiehen kohdalle.

talous
paroc
Yle / Alex Turunen

Lemiläinen Juha Klemi on tehnyt pitkän uran Parocin tehtaalla esimiehenä. Esimiehen rooliin on kuulunut myös irtisanomisilmoitusten jakaminen.

Tehtaalla tunnelma on rauhoittunut, kun työntekijät ovat hyväksyneet töiden loppumisen. Esimieheltä tilanne on vaatinut kuitenkin luovimistaitoja.

– Kyllä siinä vastuuta on. Kyllähän se on raskasta, Klemi kuvailee.

Irtisanomisia toteutettu portaittain

Parocin tehtaalla irtisanomisia on tehty kolmessa aallossa, joista viimeisin kierros oli toukokuussa. Toukokuussa irtisanomislappu osui myös Klemin kohdalle. Näillä näkymin työt loppuvat Parocilla kuluvan vuoden loppussa.

Töitä on jo haettu, mutta ainakaan toistaiseksi ei sopivaa paikkaa ole löytynyt.

– Sanotaan nyt, että tässä iässä ja mikä se on tämä Etelä-Karjalan ja valtakunnallinen tilanne, kyllä se huonolta näyttää. Jos vain olisi mahdollista pärjätä muutenkin, niin nuorethan ne tarvitsisivat noita työpaikkoja. Ne tarvitsevat kenen pitää rakentaa tulevaisuutta, Klemi sanoo.

Lappeenrannan Parocin tehdas lopettaa toimintansa Lappeenrannassa vuoden 2016 loppuun mennessä. Samalla päättyy tai on jo päättynyt yhteensä 250 ihmisen työt.