Pori Jazz perui nesteiden täyskiellon

Festivaalitapahtumien säännökset nousivat keskusteluun, kun Pori Jazz kielsi kaikkien nesteiden, jopa pillimehujen tuomisen festivaalialueelle. Myöhemmin järjestäjä perui kohua herättäneen ohjeistuksen.

Kotimaa
Earth, Wind & Fire Pori Jazzeilla 2013
Tapio Pukkila / Yle

Pori Jazzien päätös kieltää kaikkien nesteiden tuominen festivaalialueelle on synnyttänyt laajaa keskustelua. Tänään festivaalijärjestäjä kuitenkin muutti linjaansa. Nyt Pori Jazzin pääkonsertteihin saa viedä mukanaan alkoholittomia juomia.

Pori Jazz -festivaalin toimitusjohtajan Juha Miikkulainen kertoo, että nesteiden täyskieltoon päädyttiin aluehallintoviranomaisen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen. Vaikka alkoholilaissa määritellään ainoastaan alkoholijuomiin liittyviä rajoituksia, viranomainen muistutti, että täyskielto helpottaa valvontaa. Kun alueelle ei saa tuoda mitään nesteitä, on helpompi huolehtia siitä, etteivät festivaalikävijät salakuljeta alueelle luvatonta alkoholia.

Kohun myötä festivaalijärjestäjä päätyi kuitenkin siihen, että alueelle voi tuoda mehuja ja muita alkoholittomia juomia. Sen sijaan festivaalijärjestäjän linjauksen mukaan omien nesteiden tuominen festivaalialueella erikseen määritellyille anniskelualueille on kielletty.