1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Venehallista 1 100 neliön sisäleikkipuisto – tyytymättömät vanhemmat pistivät puljun pystyyn

Pietarsaaresta on puuttunut vanhempien mielestä kunnollinen leikkipaikka lapsille. Kolme vanhempaa päätti viimein tehdä asialle jotain. Veneyrittäjän poismuuton jälkeen aloitettiin Maxifun-sisäleikkipaikan rakentaminen 1100 neliöiseen hallirakennukseen.

Kotimaan uutiset
Mies istuu hallin lattialla.
Raila Paavola / Yle

Pietarsaaressa halutaan tarjota lapsille jotain täysin uutta ja omaa. Tämä tulee toteen 1 100 neliön hallirakennukseen rakennettavan lasten sisäleikkipuiston muodossa.

Pietarsaaressa vanhemmat ovat puhuneet jo kauan, ettei lapsille löydy kunnollista leikkipaikkaa. Kolme pienten lasten vanhempaa, Joakim Nyberg, Ulf Vikman ja Lina Gäddnäs päättivät viimein tehdä asialle jotain: he perustavat oman sisäleikkipuiston.

Vanhemmat eivät mene sieltä missä aita on matalin, vaan puisto rakennetaan täysin omalla konseptilla.

– Olisimme varmasti päässeet helpommalla käyttämällä valmista konseptia. Halusimme rakentaa oman paikan, jotta saisimme mukaan kaikki osa-alueet, joita itse olemme arvostaneet eri leikkipaikoissa, Joakim Nyberg kertoo.

Hallin 1100 neliötä ja viiden metrin korkeus tarjoavat paljon mahdollisuuksia. Luvassa on useita eri elementtejä, jotta lapset taaperoista 14-vuotiaisiin viihtyisivät Maxifun-nimeä kantavassa sisäleikkipuistossa.

– Tietenkin tänne tulee pakolliset korkeat kiipeilytelineet ja liukumäet. Sen lisäksi rakennamme sisäjalkapallo- ja koripallokentän, polkuautoradan ja ison trampoliinin, josta voi hyppiä niin sanottuun pehmeään altaaseen. Näitä ei löydy ihan joka paikasta.

Vanhempienkin tarpeet otetaan huomioon

Perheen pienimmille on suunnitteilla myös omat tilansa, jos isompien lasten meno äityy liian hurjaksi. Kun huomioon on otettu lapset taaperoista esiteineihin, täytyy myös vanhempia muistaa. Vanhempien miellyttäminen käy suhteellisen helposti.

Kaikilla vanhemmilla ei ole laajaa lähiverkkoa, jossa isovanhemmat hoitaisivat lapsia.

Joakim Nyberg

– Meille tulee kahvila, jossa on nettiyhteys vanhempien käyttöön, Nyberg hymyilee.

Vanhempien tarpeita on myös ajateltu lapsiparkin muodossa.

– Kaikilla vanhemmilla ei ole laajaa lähiverkkoa, jossa isovanhemmat hoitaisivat lapsia. Täällä henkilökunta ottaa lapsista vastuun ja vanhemmat voivat sitten käyttää aikansa miten parhaiten näkevät, Nyberg sanoo.

Toiminta alkaa syksyllä

Sisäleikkipuistoksi muuntautuva, entinen veneyrittäjän halli huokuu vielä työmaameininkiä. Maxifun on tarkoitus avata syyskuun alussa.

– Paljon on vielä työtä edessä, mutta olemme hyvin aikataulussa, Nyberg lupaa.

Paljon on vielä työtä edessä, mutta olemme hyvin aikataulussa.

Maxifunia esitellään jo Jaakonpäivillä, mutta silloin lapsia leikitetään Kävelykadulla. Lapsille on tarjolla erilaista ohjelmaa ja heille tuodaan temmellyskentäksi muun muassa pomppulinna.

Maxifunin avautumista odotetaan jo kovasti myös Nybergin perheessä.

– Taitaa olla niin, että omat lapset odottavat eniten juurikin polkuautoja ja pomppulinnoja, Nyberg nauraa.

Lue seuraavaksi