1. yle.fi
  2. Uutiset

Turku säästää bussilinjoista – Räntämäen ja Halisten reitti muuttuu

Turun kaupungin joukkoliikennelautakunnan hyväksymillä muutoksilla tavoitellaan noin 700 000 euron vuosittaisia säästöjä.

räntä
Föli-joukkoliikenteen linja-auto.
Esa Töykkälä / Yle Turku

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on hyväksynyt uudistamisohjelman, joka vaikuttaa erityisesti Halisten ja Räntämäen alueeseen.

Talviaikataulujen bussilinjat 4, 40, 55 ja 56 yhdistetään Halisten ja Räntämäen alueella.

Näistä muodostuvat uudet linjat 55 ja 56 Räntämäki – Halinen – Haarla. Säästöjen lisäksi muutoksella pyritään parantamaan Räntämäen ja Haarlan ilta- ja viikonloppuliikennettä.

Lisäksi arkipäivien ruuhka-aikoja varten perustetaan linja 55A Halinen – Kauppatori, jota ajetaan ruuhka-aikoina 20 minuutin välein.

Muutoksia myös muille linjoille

Bussilinjojen 4 ja 40 vuoroista noin puolet karsitaan pois. Tällä hetkellä linjat 4 ja 40 kulkevat kolme tai neljä kertaa tunnissa. Jatkossa linjat kulkevat puolen tunnin välein.

Samalla linjojen 4 ja 40 liikennöinti yhdistetään Paattisten ja Jäkärlän linjojen kanssa.

Linjojen 3 ja 30 liikennöintiä vähennetään illoista ja viikonlopuista. Jatkossa linjojen liikennöinti päättyy arkisin noin kello 21.30 ja lauantaisin klo 19.30. Pyhäpäivinä kyseisten linjojen liikenne alkaa noin klo 11.00 ja päättyy klo 18.30. Joukkoliikennelautakunta perustelee tätä päätöstä linjojen 55 ja 56 muutosten takia ja sillä, että linjoilla 3 ja 30 on ollut vähän matkustajia.

Myös linjojen 14 ja 15 lauantaivuorot vähenevät pyhäpäivien liikenteen tasolle.

Uudet muutokset tulevat voimaan 22. syyskuuta, jolloin joukkoliikenteen talviaikataulu alkaa. Joukkoliikennelautakunnan mukaan uusilla toimenpiteillä saavutetaan noin 700 000 euron vuosittaiset kustannussäästöt.

Katso muutokset Räntämäen ja Halisten bussilinjoihin alta. Vanhassa kuvassa ovat linjat 4, 40, 55 ja 56 nykyään. Uudessa kuvassa ovat 22.9. voimaan tulevat linjat 55 ja 56.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Voit tarkastella karttoja osoittamalla.Kartat: Google Maps
Lue seuraavaksi