Huvipuistosta toivotaan: ei enää lunta tänä kesänä

Kylmä ja sateinen kesäsää on syönyt Kymenlaaksossa kesäteattereiden ja Kouvolassa sijaitsevan Tykkimäen huvipuiston kävijämääriä. Sen sijaan erilaisissa näyttelyissä väkeä näyttää riittävän.

huvipuistot
Tummat pilvet puiden yllä.
Derrick Frilund / Yle

Lomalla on aikaa vierailla vaikkapa näyttelyssä tai huvipuistossa. Alkukesä on ollut kuitenkin normaalia sateisempi ja kylmempi. Minne on siis vienyt matkailijoiden tie?

Kesäkuun perusteella näyttää, ettei ainakaan kesäteattereihin tai huvipuistoon.

Alkukesän aikana Tykkimäen huvipuistossa Kouvolassa on käynyt 10 prosenttia vähemmän väkeä verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Vesipuisto Aquaparkin piti lisätä Tykkimäen alueen kävijämääriä 500:lla päivässä. Sateet söivät kuitenkin kävijäennusteet.

– Nyt ei enää saa sataa lunta tänä kesänä, sanoo huvipuiston toimitusjohtaja Sakari Pasanen. Pasasen mukaan poutainen loppukesä voi vielä pelastaa koko kauden.

Kesäteatterit tyhjillään sateen vuoksi

Moni kesäteatteri aloitti kautensa viime viikon lopulla keskellä sateita. Sunnuntaina sade aiheutti suoranaisen yleisökadon.

Esimerkiksi Haminan Neuvo-teatterin näytös peruttiin kokonaan. Kouvolan Jaalassa esitys puskettiin läpi sisulla, vaikka pienissä vaatteissa esiintyneet näyttelijät kylmettyivät.

– Paikalla oli vain 30:tä sadetakkeihin pukeutunutta ihmistä. He olivat iloisia, että esitys hoidettiin loppuun asti, kertoo kesäteatterista vastaavan Jaalan Nuorisoseuran puheenjohtaja Tarja Paavolainen.

Kylmä ja märkä sää suosii näyttelyitä

Sade näyttää suosivan näyttelyitä ja museoita.

Kotkan Maretariumin kävijämäärä nousi kesäkuussa 14 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Suomen Puotimuseossa Kouvolassa on myös ollut hieman normaalia enemmän vierailijoita.

Myös Merikeskus Vellamossa kesä on ollut normaalia vilkkaampi. Etenkin lapsiperheitä vetää lepakoista (siirryt toiseen palveluun) kertova näyttely.

Elokuvateattereissa kesäkylmät eivät välttämättä lisänneet katsojamääriä. Sen sijaan katsojahuippuja saattoi leikata se, että amerikkalaiselokuvien ensi-iltoja oli kesäkuussa vain yksi, kerrotaan Kouvolan Kino 123:sta.