Yhdelletoista syytteet virkarikoksesta 8-vuotiaan tytön tapauksessa

8-vuotiaan tytön isä ja tämän naisystävä saivat viime keväänä elinkautiset tuomiot tytön murhasta. Tytöstä oli tehty yhteensä 11 lastensuojeluilmoitusta, mutta hänen kaltoinkohteluunsa ei puututtu.

Kotimaa
Tyhjää oikeussalia.
Yle

Syyttäjä nostaa syytteet yhteensä yhtätoista ihmistä vastaan 8-vuotiaan pikkutytön kuolemaan johtaneen jutun takia. Syytteet tulevat virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteen saa kolme Helsingin kaupungin sosiaaliviraston sosiaalityöntekijää ja yksi johtava sosiaalityöntekijä. Yhden sosiaalityöntekijän osalta syyte jätettiin nostamatta.

Saman syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta saavat myös kaksi Helsingin kaupungin perusterveydenhuollon lääkäriä ja kaksi terveydenhoitajaa sekä kolme HUSin lasten ja nuorten sairaalan lääkäriä.

Kaikki epäillyt kiistävät syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

Sosiaaliviranomaisten osalta syytteet liittyvät 8-vuotiaan lapsen asiakkuuden hoitamiseen Helsingin kaupungin sosiaaliviraston lastensuojelun avohuollon sosiaalityössä.

Terveydenhuollon ammattihenkilöiden osalta syytteet liittyvät lapsen pahoinpitelyn tai kaltoinkohtelun tunnistamiseen terveydenhuollossa.

8-vuotiaan tytön isä ja tämän naisystävä tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta viime keväänä. Tytön kaltoinkohteluun ei puututtu, vaikka hänestä oli tehty 11 lastensuojeluilmoitusta.