1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemi-Tornion seutukunta

Kunto- ja kilpaurheilu tuovat vauhtia viikonloppuun

Meri-Lapissa on viikonloppuna tarjolla kunto- ja kilpaurheilua. Esimerkiksi Kemissä voi osallistua juoksutapahtumaan, jonka tuotosta osa menee hyväntekeväisyyteen ja Torniossa voi seurata rantalentopalloilua.

Kuva: Juha Peltoperä / Yle

Kemissä järjestetään lauantaina ensimmäistä kertaa Satamarun -niminen juoksu- ja hyväntekeväisyystapahtuma.

Kymmenen kilometrin juoksun osallistumismaksusta lahjoitetaan 20 prosenttia kiisikeskus Turvapoijulle. Samassa paikassa eli sisäsatamassa järjestetään lauantaina myös kesähiihdon SM-kisat.

Pyöräilijöille oma tapahtuma

Torniossa ajetaan huomenna perinteinen Rajaväylän lenkki, joka on tarkoitettu kuntopyöräilijöille. Matkaa kertyy 150 kilometriä, mutta tapahtumassa on mahdollista ajaa myös lyhyempiä pyörämatkoja.

Viikonloppuna on luvassa myös kilpaurheilua, kun Kemin edustalla kisataan kaksipäiväinen Kemin regatta. Purjevenekilpailun lähtö- ja maalipaikka on Uleninrannan edustalla sisäsatamassa.

Lauantaina ratkaistaan jalkapallon Kakkosessa Meri-Lapin herruus. PS Kemin ja TP-47:n kauden toinen kohtaaminen pelataan Kemin Sauvosaaressa.

Torniossa on puolestaan alkanut perjantaina beach volleyn SM-osakilpailu, jossa rantalentopallo saa kyytiä kolmen päivän ajan.