1. yle.fi
  2. Uutiset

Opiskelijoiden yritys piristää vanhuksia

Opiskelijoiden perustama yritys, Vanhuuden Ilo, järjestää ohjelmaa hoivakodeissa Helsingissä ja Espoossa. Reilun vuoden ajan toiminut yritys työllistää kahdeksan opiskelijaa osa-aikaisesti.

Kotimaan uutiset
Vanhuuden Ilo Oy laulattaa vanhuksia Jänismäessä, Espoossa.
Yle

Joukko opiskelijoita perusti reilu vuosi sitten yrityksen, jonka toiminta-ajatuksena oli piristää vanhuksia. Nyt yrityksen palveluita ostaa jo viisi hoivakotia Helsingissä ja Espoossa.

– Meidän nuoret tiimiläiset vetää kaiken näköstä ohjelmaa, kuten levyraatia, tietovisaa, yhteislaulua, maalaamista, piirtämistä ja lautapelien pelaamista sekä erilaista viihdytystoimintaa, kertoo yrittäjä Janne Nuutinen.

Kolmen opiskelijan ajatuksesta Vanhuuden Ilo Oy on laajentunut reilussa vuodessa, kahdeksan opiskelijan osa-aikaiseksi työpaikaksi. Jatkossakin töihin otetaan vain nuoria.

– Joo, meidän tavoite on yhdistää nuori ja vanha sukupolvi ja tuoda vähän tämmöstä nuorta energiaa tälle palvelualalle, sanoo yrittäjä Janne Nuutinen.

Vanhukset tykkäävät

Hoivakoti Jänismäessä Espoossa vanhukset odottavat aina innolla Vanhuuden Ilon tiimiläisten vierailuja.

– Minä pidän musiikista, vaikken itse osaa laulaa enkä soittaa, mutta kuuntelen mielelläni, kun nuo nuoret soittavat ja laulavat, sanoo Julia Jacobsen.

Into Pyykkö kertoo, ettei hänellä käy kovinkaan paljon vieraita, joten tiimiläisten vetämät visat ja musisointi ovat tervetullutta vaihtelua päivään.

– Tämä tämmöinen on oikein kivaa. Minä arvostan näitä nuoria kovasti ja sitä kuinka he osaavat hyvin hoitaa tämmöiset hommat, sanoo Into Pyykkö.

Hoivakodit ovat olleet tyytyväisiä Vanhuuden Ilo Oy:n nuorten tiimiläisten työhön.

– Meillä on tällä hetkellä tätä toimintaa neljässä hoivakodissa. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä. Syksyllä varmaan mietitään toiminnan laajennusta muuallekin, sanoo operatiivinen johtaja Anita Kuokkanen-Halenius Esperi Care Oy:stä.

Lue seuraavaksi