1. yle.fi
  2. Uutiset

Italian poliisi julkisti vedenalaista kuvaa Costa Concordiasta

Italian poliisi on julkistanut uutta vedenalaista kuvaa tammikuussa 2012 karille ajaneesta ja kaatuneesta loistoristeilijä Costa Concordiasta.

Ulkomaat
Italian poliisin heinäkuun alussa julkistamaa kuvaa Costa Concordialta.
Italian poliisin heinäkuun alussa julkistamaa kuvaa Costa Concordialta.Arma dei Carabinieri / EPA
Italian poliisin heinäkuun alussa julkistamaa kuvaa Costa Concordialta.
Italian poliisi on julkistanut vedenalaista kuvaa tammikuussa 2012 karille ajaneesta ja kaatuneesta loistoristeilijä Costa Concordiasta.

Italian poliisi on julkistanut vedenalaista kuvaa Giglion saaren edustalla karille ajaneesta loistoristeilijä Costa Concordiasta. Risteilijä on määrä päästää jälleen kellumaan muutaman päivän päästä.

Karilleajon jälkeen kaatunut loistoristeilijä nostettiin pystyyn syyskuussa 2013 usean päivän kestäneessä operaatiossa. Kun loistoristeilijä on saatu jälleen kellumaan, se on määrä hinata Genovan satamaan ja purkaa osiksi.

Poliisin julkistamassa videokuvassa näkyy laivan kannella erilaisia tavaroita, kuten kirjoja, tyynyjä ja kenkiä. Suurin osa laivan kalusteista on edelleen paikoillaan ja päähalli on osittain vedenpinnan yläpuolella.

Osa julkaistusta kuvamateriaalista on kuvattu laivan oikaisuoperaation aikana ja osa onnettomuutta seuranneina kuukausina.

Tyynen kesäsään saapuminen Italian rannikolle mahdollistaa hinausoperaation aloittamisen. Se oli alun perin tarkoitus aloittaa jo kesäkuussa, mutta operaatiota jouduttiin siirtämään. Viimeinen laivaan kiinnitettävistä kolmestakymmenestä tukikellukkeesta kiinnitettiin laivaan torstaina ja niiden toimivuutta testataan ennen hinauksen aloittamista. Nostoprojektin johto arvioi, että Costa Concordia saataisiin kellumaan jo ennen heinäkuun puoliväliä.

290-metrinen risteilyalus ajoi karille Giglion saaren rannassa tammikuussa 2012. Turmassa kuoli 32 ihmistä ja sen jälkihoidon hinnaksi on arvioitu jopa 600 miljoonaa euroa.

Costa Concordian kapteenia Francesco Schettinoa syytetään taposta, laivaonnettomuuden aiheuttamisesta ja aluksen hylkäämisestä ennen kuin kaikki laivan matkustajat oli evakuoitu. Onnettomuushetkellä laivalla oli 4 229 ihmistä.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi