Aiempaa vähemmän poimijoita Lappiin ulkomailta

Heikot satonäkymät ovat saaneet lappilaisen marjanostajan varovaiseksi. Korvatunturin Marja Oy:lle tulee huomattavasti vähemmän ulkomaalaisia marjanpoimijoita kuin viime vuonna.

talous
Thaimaalaisia marjanpoimijoita Ruokolahdella
Yle

Lapissa hilla- ja mustikkasato saattaa jäädä Lapissa pieneksi kylmän alkukesän vuoksi. Korvatunturin Marjan toimitusjohtaja Jari Huttunen sanoo, että savukoskelaiselle yritykselle tulee myös ulkomaalaisia marjanpoimijoita tänä vuonna huomattavasti aiempaa vähemmän.

– Me ollaan vähennetty reilulla 200 hengellä thaimaalaisten määrää. Ukrainalaisten määrä on pudonnut noin 60 hengellä. Tietysti toiveet on korkealla, että marjaa löytyy. Lappi on laaja maa, että kyllä täällä aina marjaa löytyy – ei vain välttämättä samoista paikoista mistä edellisenä vuonna.

Ensimmäiset thai-poimijat saapuvat Korvatunturin Marjalle parin viikon päästä.

– Ne alkaa tulemaan 15-16. päivän tienoilla. Kaikki on tullut 20. päivään mennessä. He ovat kyllä tietoisia siitä, että silloin ei vielä välttämättä ole marjoja poimittavaksi, mutta silloinpa heillä on aikaa käydä tutustumassa metsiin ettei tarvitse lähteä ihan kylmiltään marjastamaan.