Sunny Car Center jatkaa tonttimaksun pihtaamista

Sunny Car Centerin tonttikaupan maksu viivästyy. 8,4 miljoonan euron kauppasumma autokauppakeskuksen tontista Kirstulassa piti maksaa Hämeenlinnan kaupungille perjantaina. Kaupunki odottaa kuitenkin miljoonasummaa kuitenkin turhaan.

talous
Sunny Car Centerin tontilla on ainoastaan tuulen riepottelema mainostorni.
Ville Välimäki / Yle

Viivästyksen syyksi Sunny Car Center kertoo kansainvälisen rahoituksen järjestelyt. Yhtiö pyrkii kuitenkin suorittamaan maksun mahdollisimman pikaisesti, viimeistään kuitenkin 11. elokuuta mennessä, jolloin Hämeenlinnan kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran.

Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo harmittelee, että epävarmuus tonttikaupan ympärillä jatkuu.

- Meillä on ollut tässä monta eräpäivää ja olemme pyrkineet sopimaan sellaisen eräpäivän, että se sopii molemmille. Kyllä minä kieltämättä ymmärrän, että jos on kansainvälinen investori, se ei välttämättä toimi samalla tavalla kuin suomalaiset osapuolet. Mutta, jos viestin mukaan mennään, mitään ei ole meidän kannalta vielä ohitettu.

- Meidän täytyy nyt odottaa elokuuta, mutta kaupunginahllituksen kokoukseen menessä meillä täytyy olla kaikki valmiina. Se on ehdoton takaraja.

Ilman maksua kaupunki ei liikahda

Isosuo uskoo edelleen maksun tuloon, mutta toteaa, ettei mikään ole varmaa ennen kuin raha on tilillä.

Hämeenlinnan kaupungille tonttikauppa on muutakin kuin 8,4 miljoonaa euroa rahaa tilillä. Isosuo muistuttaa, että suurimmat hyödyt ovat elinkeinopoliittisia vaikutuksia, muun muassa rakennusaikaisten ja pysyvien työpaikkojen muodossa.

Isosuo sanoo, että Hämeenlinnan kaupunki ei sitoudu mihinkään kustannuksia aiheuttaviin töihin, kuten tontin kunnallistekniikan rakentamiseen ennen kuin rahat ovat tilillä.

- Maksun tulo tilille on se, joka laukaisee toiminnan, vahvistaa apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.