1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. esteratsastus

Esteratsastuksen huippuja viikonloppuna Savonlinnassa

Esteratsastuksen kotimaista kärkeä kokoontuu Vuohimäen Ratsastuskeskukseen Savonlinna OperaGames –esteratsastuskilpailuihin, jossa viikonlopun ajan mittellään useassa eri luokassa ja estekorkeudessa. Pääluokkana ratsastetaan kolmas osakilpailu esteratsastuksen GP-sarjassa.

esteratsastus
Janna Jensen ja Calbay verryttelemässä.
Janna Jensen ja Calbay verryttelemässä.Yle / Johanna Hämäläinen

Hallitseva Suomenmestari Janna Jensen saapui kilpailupaikalle usealla hevosella, joista yksi loistaa ylitse muiden. Jensen säästää Calbay-nimistä hevostaan viikonlopun tärkeimpiin luokkiin. Ratsukko voitti SM-tittelin kesäkuun alussa. Viime viikonlopun Salossa järjestetyissä kilpailuissa Jensen ja Calbay sijoittuivat myös hienosti toiselle sijalle.

– Tätä hevosta on nyt vaan pidetty hyvällä mielellä, venytelty ja katsottu, että kaikki on niin kuin pitääkin. On tehty aika rauhaisaa työtä tämä väliviikko, Jensen kertoo hevosestaan.

– Minulla on kova luotto tähän hevoseen.

Lauantaina ja sunnuntaina ratsastetaan kilpailujen pääluokat. Savonlinnaan saapuneiden ratsukoiden taso on Suomen parhaimmistoa. Osallistujamäärä on kasvanut viime vuodelta.

– Mukana täällä on Suomen huippuja tänäkin vuonna. Ilmoitettuja hevosia on noin 290 ja lähtöjä noin 750, sanoo kilpailunjohtaja Panu Peitsaro.

Peitsaro kertoo, että jokavuotista esteratsastuskilpailua Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa on parannettu entisestään tänä kesänä. Ravintolapalvelut ovat siirretty yhteistyökumppanille, ja tallin pitkäaikainen kunnostus on valmis.

Myös lajista tietämättömät voivat löytää jännittäviä hetkiä kisoja katsoessa.

– Vauhdikkaita tilanteita nähdään varmasti viikonloppuna, että kyllä tämä sykettä nostaa katsojillakin. Viikonlopuksi on vielä luvattu aurinkoista säätä, hän sanoo.

Jutun tekijä on toimitusharjoittelija Johanna Hämäläinen.

Lue seuraavaksi