Mies herkutteli lentokentällä ilmaiseksi kymmeniä kertoja – muutti aina lentovaraustaan

Mies matkusti Münchenin kansainväliselle lentokentälle, ilmoittautui Zürichin-lennolle ja muutti sen jälkeen lippuvaraustaan: 35 kertaa.

Ulkomaat
Münchenin kansainvälinen lentokenttä.
Münchenin kansainvälinen lentokenttäEPA

Saksalainen mies kävi vuoden aikana kymmeniä kertoja nauttimassa Münchenin lentokentän liikematkailijoille suuntaamista ilmaiseduista.

Mies varasi yhdensuuntaisen lentolipun Münchenistä Zürichiin Sveitsiin toukokuussa 2011. Hän matkusti kentälle, ilmoittautui lennolle ja muutti sen jälkeen lippuvaraustaan: 35 kertaa.

Samalla mies käytti kentän palveluja hyväkseen ja herkutteli Lufthansan business loungen ilmaisruoilla. Münchenin kentällä niihin kuuluu muun muassa aamiais-, lounas- ja illallispuhvetti, juomia ja välipaloja.

Mies pääsi samalla lentolipulla lentokentälle 35 kertaa. Lippu oli voimassa vuoden, ja kun se jäi käyttämättä, Lufthansa palautti suurimman osan lentolipun hinnasta miehelle. Lippu oli maksanut 745 euroa. Vain viikkoja myöhemmin mies osti uuden lipun.

Lentoyhtiössä oltiin kuitenkin kyllästytty ilmaisherkuttelijaan, ja mies vedettiin oikeuden eteen. Münchenilänen tuomioistuin (siirryt toiseen palveluun) tuomitsi jutun Lufthansan hyväksi. Mieheltä peritään nyt ilmaispalvelujen käytöstä 55 euroa joka käynniltä eli yhteensä lähes 2 000 euroa.