1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Brasilialaisilla uhkaava alku Helsinki Cupissa – Epäonninen ratikkakyyti oli pilata koko pelin

Sao Paolon pelaajat olivat vähällä myöhästyä ensimmäisestä ottelustaan liikennekatkoksen takia. Turkulaiset sen sijaan luottavat vanhempien kyytipalveluihin.

urheilu
Brasilialaisjoukkue Pasilassa ratikkapysäkillä
Sao Paolon pelaajat odottavat raitiovaunua Helsinki Cupin ensimmäisenä päivänäYle

Brasilialaisille ratikkakyyti oli koitua kohtalokkaaksi. Liikennekatkos viivästytti joukkueen pääsyä ensiotteluun Pasilasta Töölön pallokentille liki puolella tunnilla.

Turkulaisjoukkue Uittamo United aikoo turvautua julkisen liikenteen sijaan lasten vanhempiin.

– Laajasalon kentälle pitäisi mennä ratikalla, metrolla ja sitten vielä linja-autolla, joten päätimme lähteä henkilöautokyydein liikkeelle. Onneksi meitä aikuisia on paljon, iloitsee joukkueenjohtaja Annika Mauno.

Pastaa ja kiusauksia

Uittamo Unitedin pelaajat syövät kuin hevoset. Vuonna 2003 syntyneiden poikien vatsat imevät uskomattomia määriä pastaa, kiusauksia ja muuta kisaruokaa.

– Pasta on parasta, sillä se vie äkkiä nälän ja pitää energiatasot kohdallaan. Banaani on myös erinomainen ja niitä ostetaan kilokaupalla, kertoo Mauno.

Koulumajoituksen sijaan yhä useampi perhe varaa hotellihuoneen ja yhdistää Helsinki-loman jalkapalloturnaukseen peluuseen. Mutta kaikkeen eivät hotellihuoneet mukavuuksineen taivu.

– Hotellihuoneissa ei poikien valkoisten peliasujen pesu onnistu. Siihen hommaan ovat erään pojan espoolaiset isovanhemmat lupautuneet, kertoo Maunu.

Tavoitteena finaali

Helsinki Cup kerää osanottajia kaikkialta maailmasta. Tällä kertaa ruotsalais-, italialais- ja itävaltalaisjoukkueet ovat tehneet paluun turnaukseen.

Turkulaispoikien päätä ei Helsinki Cupissa palele. Tavoitteena on yksiselitteisesti finaalipaikka.

Lue seuraavaksi