Kruunusta luopuminen herkistää tangokuningattaren

Vuosi tangokuninkaallisena mahdollisti Heidi Pakariselle sen, mistä tämä oli aina unelmoinut: uran laulajana, keikkoja ja oman levyn. Tällä viikolla kuningatar luovuttaa kruununsa seuraajalleen. Suosikkiaan hän ei paljasta.

kulttuuri
Heidi Pakarinen auringonpaisteessa.
Hanna Lumme / Yle

Hallitseva tangokuningatar Heidi Pakarinen ei omien sanojensa mukaan ole haikea. Kruununsa seuraajalleen tällä viikolla luovuttavalta Pakariselta on tentattu tunnelmia viime aikoina tiuhenevaan tahtiin.

Hän kertoo tuntevansa lähinnä kiitollisuutta.

– On ollut äärettömän hieno vuosi. Olen onnellinen ja kiitollinen, en ole haikea.

Tangokuningatarvuosi on antanut paljon. Pakarinen on keikkaillut ahkerasti ja julkaissut ensimmäisen levynsä, mitä hän kuvailee unelmiensa täyttymykseksi.

Mielenrauha yllätti

Vuosi sitten näitä aikoja Pakarinen sulloi autonsa täyteen esiintymismekkoja ja kenkiä. Tangoviikko Seinäjoella sujui levollisin mielin, vaikka lahtelainen oli mukana kilpailemassa kruunusta.

– Itseänikin hämmästytti, millainen rauha minulla oli tangokisojen aikaan. En tiedä, oliko se itseluottamusta, että tiesin voivani pärjätä. Laulukilpailussa ei ikinä kuitenkaan tiedä, miten käy.

Tangomarkkinat sujuivat niin hyvin, että Pakarinen nappasi kuninkaallisen tittelin.

Nyt, vuotta myöhemmin, kruunusta on aika luopua. Vaikka haikeutta ei olekaan ilmassa, seuraajan kruunaamisesta puhuminen herkistää laulajan.

– Nauru vaihtuu kyyneliin helposti, koska olen tunteellinen ihminen. Vuosi on ollut tosi hieno. Olen saanut tehdä töitä, sitä, mistä olen unelmoinut pitkään, hän sanoo.

Terveiset tangokokelaille: Aistikaa joka hetki

Tämän vuotisia Tangomarkkinoita hallitseva kuningatar on seurannut vaihtelevasti. Finaalikarsinnassa hän kuunteli esityksiä tarkasti.

Suosikkejakin kokelaista on löytynyt, mutta Pakarinen ei paljasta, kenelle hän pitää peukkuja.

Toivon kaikkien onnistuvan parhaalla mahdollisella tavalla.

Heidi Pakarinen

– Toivon kaikkien onnistuvan parhaalla mahdollisella tavalla. Toivon, että he pystyvät näyttämään, mihin pystyvät. Että he muistavat elää hetkessä. Pitää muistaa aistia se kaikki.

Pakarinen kertoo, että tangovuoden jälkeen elämä jatkuu ja näköpiirissä on uusia unelmia – tosin laulamiseen nekin liittyvät.

Keikkailla hän aikoo jatkossakin. Hovinarri-orkesteri lähtee kiertämään uuden tangokuninkaallisen matkassa, mutta tilalla tulee Karavaani.

– Lähden bändin kanssa karavaanailemaan ympäri Suomea. Täytyy olla tyytyväinen. Jotain on tullut vuoden aikana tehtyä oikein, koska kalenterissa riittää keikkoja.