1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Electroluxin vanhalle Porin varastolle uusi isäntä

Porin Konepajanrannassa sijaitseva iso varastorakennus siirtyy takaisin porilaisomistukseen. Uusi omistaja on SR-kiinteistöt Oy, joka on muun muassa Sampo-Rosenlewin tiloja hallinnoiva kiinteistöyhtiö.

Kuva: Karri Laihonen / Yle

Porilainen SR-kiinteistöt on ostanut Electroluxin vanhan varastorakennuksen Porin konepajanrannasta. Yhtiön taustalla on samat omistajat kuin Sampo-Rosenlewillä ja se hallinnoi myös Sampo-Rosenlewin kiinteistöjä.

7,3 hehtaarin kokoinen kiinteistö siirtyy porilaisomistukseen turkulaiselta Randh Groupilta. Kauppahintaa ei julkisteta.

– Se on meidän kiinteistöyhtiölle merkittävä kauppa. Kiinteistö sijaitsee Sampo-Rosenlewin naapurissa. Alue kiinnosti siinä mielessä, että tontteja pystyy myös yhdistämään, kertoo Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Jali Prihti.

Suuressa varastorakennuksessa toimii tällä hetkellä mm. logistiikka-alan yritys Logistikas. Sampo-Rosenlewin toimitusjohtajan Jali Prihtin mukaan tiloihin etsitään myös uusia vuokralaisia.

– Siellä on noin 40 000 neliötä tilaa, että kyllä sinne kovasti mahtuu lisää, Prihti sanoo.

"Hyvä diili meille"

Sampo-Rosenlewin kiinteistökauppa on siinä mielessä erikoinen, että nykyisin yritykset pyrkivät eroon riskialttiista kiinteistömassastaan ja harvoin ostavat sitä lisää. Jali Prihti näki kaupan kuitenkin mahdollisuutena.

– En ole uskonut kauheasti koskaan siihen, että mennään valtavirran mukana. Joskus voi katsoa sitäkin, miten asioiden omalta kannalta on paras mennä. Tämä oli meille hyvä diili, Prihti perustelee.

Alueen entinen omistaja kaavaili paikalle vielä pari vuotta sitten jättimäistä monitoimiareenaa ostoskeskuksineen.

Juttua korjattu 7.7. klo 12:40: Täsmennetty ja korjattu tietoa SR-kiinteistöt Oy:n omistuksesta. Yhtiö ei kuulu Sampo-Rosenlew-konserniin vaan on täysin erillinen yhtiö, vaikka omistajat ovat samat.