Porissa tarve toiselle englanninkieliselle luokalle

Porin Cygnaeuksen koulun englanninkielisestä luokasta on tullut niin suosittu, että kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan opetukseen.

englannin kieli
Cygnaeuksen puisto Porissa.
YLE / Katja Halinen

Porissa on selvästi tällä hetkellä tarve toiselle englanninkieliselle eskariryhmälle ja toiselle englanninkieliselle luokalle, sanoo Cygnaeuksen koulun rehtori Arto Suni. Englanninkielinen luokka on perustettu Cygnaeuksen koulun yhteyteen kolmetoista vuotta sitten.

– Sen jälkeen puhuttiin pitkään englanninkielisen eskarin tarpeesta. Sellainen saatiin vihdoin viime vuonna Viikarin päiväkodin yhteyteen. Sinnekin on jo pyrkijöitä enemmän kuin voidaan ottaa, korostaa Suni.

Välitunnilla Cygnaeuksen koulun pihamaalla on kuultavissa todellinen kielten kirjo. Viime vuonnakin oppilaita oli neljästätoista eri maasta.

rehtori Arto Suni, Cygnaeuksen koulu

–Jos kerran eskariin on pyrkijöitä paljon, sinne voitaisiin perustaa toinen ryhmä jossain vaiheessa. Jatkumona voisi sitten olla, että Cygnaeuksen kouluun voisi myös tulla toinen englanninkielinen luokka. Nythän meillä on yksisarjainen opetus kuudella luokalla ja kuudella opettajalla.

Kieliluokka houkuttelee Poriin

Cygnaeuksen koulun rehtori Arto Suni sanoo, että tarve englanninkielisen koulun laajentamiseen on kasvanut koko ajan Suomen kansainvälistymisen myötä, mutta myös tänne ulkomailta muuttaneiden perheiden takia. Monet perheet ovat muuttaneet myös lähiseudulta, Raumalta ja muualta Poriin, jotta saisivat lapsensa englanninkieliseen kouluun.

Englanninkielisten perheiden lapset ovat tietysti etusijalla opetukseen pääsemiseen, mutta myös Olkiluodosta on tullut oppilaita, sanoo Arto Suni.

– Suomalaiset lapset pisteytetään soveltuvuustestein. Keskeisintä on valmius, keskittymiskyky ja halu oppia kahta kieltä. Tärkeää on myös perheen sitoutuminen opetukseen, koska koko opiskelu käydään englannin kielellä.

Välitunnilla Cygnaeuksen koulun pihamaalla on kuultavissa todellinen kielten kirjo. Viime vuonnakin oppilaita englanninkielisellä luokalla oli neljästätoista eri maasta.