1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Intialaisyritys osti osan suomalaisesta matkailuyrityksestä

Mahindra Holidays on yksi Aasian suurimmista viikko-osakeyhtiöistä. Noin viidenneksen osuus Holiday Clubista maksoi 13 miljoonaa euroa.

talous

Matkailuyritys Holiday Club Resortsin omistuspohja laajenee. Intialainen matkailuyritys Mahindra Holidays & Resorts India ostaa Holiday Clubista lähes viidenneksen osuuden.

Mahindra maksaa 18,77 prosentin osuudesta 13 miljoonaa euroa. Mahindralla on mahdollisuus kasvattaa osuuttaan, Holiday Club tiedottaa.

Kaupan tavoitteena on kartoittaa yhtiöiden yhteistyömahdollisuuksia Euroopassa ja hyödyntää osapuolien osaamista toimintojen ja tuotteiden kehittelyssä.

Mahindra Holidays on yksi Aasian suurimmista viikko-osakeyhtiöistä ja osa maailmanlaajuista Mahindra & Mahindra -teollisuuskonsernia. Molemmat yritykset ovat pörssinoteerattuja Intiassa.

Holiday Clubilla on yhteensä 32 lomakohdetta ja 1 700 loma-asuntoa pääosin Suomessa. Muutamia kohteita on Ruotsissa ja Espanjassa.

Yhtiön omistajia ovat toimivan johdon lisäksi eläkeyhtiöt Varma ja Ilmarinen, Suomen Teollisuussijoitus, Fennia-konserni sekä ryhmä suomalaisia yksityissijoittajia.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi