1. yle.fi
  2. Uutiset

Duudsonit-puisto lupaa liikuttaa aikuisiakin

Duudsonien nimeä kantava aktiviteettipuisto aiotaan avata Seinäjoella jo heinäkuun aikana. Kapernaumin teollisuusalueella sijaitsevassa kiinteistössä alkaa näyttää jo valmiilta.

ilmiöt
Duudsonit Activity Park Maarit Karvonen
Duudsonit Activity Parkin toimitusjohtaja Maarit Karvonen testaa trampoliinihyppyjen alastulopaikkaa.Jussi Mustikkamaa/Yle

Seinäjoella kesän lopulla avautuva Duudsonien aktiviteettipuisto on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mikään ei estä aikuisiakin hyppäämästä trampoliinin kautta vaahtomuovikasaan. Teemapuiston toimitusjohtaja Maarit Karvonenkin on päässyt jo ottamaan tuntumaa vaahtomuovikasaan hyppäämisessä. Avajaisia odotetaan innolla.

– Se on meidän suuri toive, että heinäkuussa päästään avaamaan, Maarit Karvonen kertoo.

Duudsonit Activity Park rakentuu Seinäjoen Kapernaumin teollisuusalueella sijaitsevaan suureen kiinteistöön, jossa on viimeisen kolmen kuukauden aikana tehty mittava remontti. Rakennusprojektin vetäjä Jouko Liukku toteaa työmaan edenneen aikataulussa.

– Vanhat ilmastoinnit ja sähköt on purettu ja kaikki on tehty uutta, Liukku kertoo.

Teollisuushalliin rakentuvan teemapuiston suunnittelussa ja toteutuksessa on otettu huomioon liikkujien turvallisuus.

– Turvallisuus on huolehdittu täällä ykkösasiana, kaikki on mietitty loppuun asti, rakennusprojektin vetäjä Jouko Liukku vakuuttaa.

Parkour-rata Suomen huipuilta

Duudsonit Activity Parkissa on luvassa monenlaista teemallista toimintapistettä, joista yksi on parkour-rata. Sen ovat suunnitelleet Parkour-akatemian taiturit.

– Tänne on suunniteltu hieno parkour-rata kaiken tasoisille parkouraajille, Maarit Karvonen kertoo.

Parkour-rata houkuttelee kiipeilemään ja hyppimään paikasta toiseen, vaikka lajia ei olisi ennestään harrastanut.

Lue seuraavaksi